Spaghete cu carne tocata si sos

Postat de Madda in Spaghete
27 Ian 2016 | 10494 vizualizari
Spaghete cu carne tocata si sos

Pastele sunt printre cele mai indragite retele ale mele, le fac cu drag de fiecare data cand am ocazia. 

Ingrediente

  • 200 g spaghete barilla
  • 200 g carne tocata (porc, vita)
  • o ceapa medie
  • un morcov
  • 100 ml bulion
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • Condimente (cimbru, rozmarin, busuioc)
  • Parmezan ras ( la sfarsit)

Mod de preparare

Pentru inceput se pune apa la fier cu putina sare. 

Tocam ceapa solzisori si morcovul il dam prin razatoare. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune catei de usturoi zdrobiti, apoi adaugam ceapa cu morcovul pana se calesc putin. Adaugam carnea tocata si o lasam aproximativ 5-10 min pana se rumeneste frumos. Adaugam bulionul si o cana de apa, lasam la foc moderat aprox. 25-30 min, pana se mai evapora apa. Cand sosul sa mai ingrosat adaugam condimentele si sarea cu piperul dupa gust. In timp ce sosul fierbe, adaugam pastele la fiert. 

Cand sosul este gata si pastele sunt fierte, dam focul la sos la minim si adaugam pastele peste sos si amestecam in asa fel incat sosul sa acopere pastele, oprim focul si le servim calde cu parmezan ras. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu carne tocata si sos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii

Se prajeste carnea in ulei, data cu putina sare si piper, pana cand scade zeama pe care o lasa. Se adauga vinul si 100 ml apa si se lasa sa fiarba. Dupa ce scad vinul si apa, se adauga ceapa...

Citeste continuarea

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Postat de RODIMUR

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte.  Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2016, 16:59

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking