Ingrediente
- 500 g carne tocata de porc
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- 50 ml vin
- circa 2,5 l apa
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata de telina (50 g)
- 150 ml suc de rosii
- putin oregano uscat
- putin maghiran uscat
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 1 legatura de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 200 g spaghete
Mod de preparare
Se prajeste carnea in ulei, data cu putina sare si piper, pana cand scade zeama pe care o lasa. Se adauga vinul si 100 ml apa si se lasa sa fiarba.
Dupa ce scad vinul si apa, se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea cea mica), telina (curatata de coaja, spalata si data pe razatoarea cea mica) si putina sare. Se calesc legumele, apoi se mai adauga apa pana cand carnea este fiarta.
Se adauga sucul de rosii, putin oregano uscat, putin maghiran uscat, o foaie de dafin si o lingurita de boia de ardei dulce. Se mai fierbe totul cateva minute la foc mic. In acest timp se fierb si pastele in circa 2 l apa cu o lingurita de sare.
Dupa ce pastele sunt gata, se scurg de apa fierbinte, se clatesc cu apa rece si se pun peste carne. Se amesteca totul si se adauga patrunjelul (spalat si tocat) si usturoiul (curatat de foi, spalat si pisat).
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu carne tocata si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|