Spaghete cu chiftele în sos vânătoresc

Postat de gicuta69 in Spaghete
22 Apr 2015 | 4264 vizualizari
Spaghete cu chiftele în sos vânătoresc

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • Ingrediente chiftele:
  • 500 g carne tocata (amestec)
  • o ceapa
  • un ou
  • 2 linguri pesmet
  • verdeata (marar si patrunjel, cate o legatura)
  • sare
  • piper
  • Ingrediente sos vânătoresc:
  • un morcov
  • o radacina mica de telina
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • 2-3 ciuperci
  • o lingura de mustar
  • o frunza de dafin
  • o lingura bulion (rosii)
  • 1 pahar cu vin
  • 50 ml ulei
  • 300 ml supa(apa)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Chiftele: peste carnea tocata punem ceapa data pe razatoare,usturoiul pisat, pesmetul, oul, verdeata, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Cu mainile umede formam chiftele pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incalzit, pentru cca 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Sos vanatoresc: taiem legumele si le punem pentru 10 minute la calit in ulei. Turnam supa, condimentam cu sare si piper, acoperim cu capac si lasam la fiert  pana legumele sunt moi. Se lasa la racorit, dupa care se paseaza legumele cu blenderul, pana se obtine un sos fin. Punem sosul obtinut la fiert adaugand vinul, bulionul, mustarul si frunza de dafin. Dupa ce acesta da in clocot, punem chiftelele si mai lasam 10 minute sa fiarba.

Spaghetele  se fierb in apa cu  sare, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert ,se scurg si se stropesc cu ulei. Eu le-am asezat pe platou in forma de "cuib'', si in mijloc am pus chiftelele cu sosul .Deasupra presaram verdeata (patrunjel si marar).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele în sos vânătoresc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghetti Cacio e Pepe

Postat de BakeUpArtist

Spaghetti Cacio e Pepe

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se...

Citeste continuarea

Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute

Postat de Oana

Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute

Spaghetele se fierb in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete fine. Se adauga apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2015, 15:55
Ce fain arata Cum ai reusit sa le aranjezi asa frumos ?
la 22.04.2015, 15:56
la 22.04.2015, 15:59
la 22.04.2015, 16:03
Recunosc ca m-am chinuit putin pana am aranjat-o
la 22.04.2015, 16:07
Foarte frumos aranjata farfuria !

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking