Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Postat de CameliaComan in Paste
17 Oct 2015 | 3708 vizualizari
Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Ador chiftelele iar in combinatie cu pastele,pur si simplu papilele mele gustative zburda de fericire. Recomand aceste paste pentru o cina de nota 10. Sunt absolut minunate.

Ingrediente

  • 200 g carne tocata vita+porc
  • 200 g spaghete
  • 250 g sos de rosii
  • 150 rosii intregi la conserva
  • 100 ml fond de pui
  • usturoi
  • 1 ou
  • 3 cepe
  • patrunjel
  • oregano,busuioc

Mod de preparare

Prima data taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei.Punem un praf de sare iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie.Lasam la foc mediu pana ceapa se inmoaie iar apoi adaugam rosiile intregi.Amestecam iar apoi adaugam si sosul de rosii,1 jumatate de lingurita de oregano si busuioc.Acoperim cu fondul de pui(pentru fond am fiert 100 ml apa iar apoi am dizolvat cubuletul concentrat de pui).Lasam la fiert pana scade.Inainte sa luam tigaia de pe foc trebuie sa adaugam putin patrunjel tocat. Mai lasam 1 minut si abia apoi luam de pe foc.Intre timp punem intr-o oala cu apa si sare spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.Este timpul sa ne apucam si de chiftelute.Intr-un castron amestecam carnea tocata cu oul, patrunjelul tocat.1 catel de usturoi pisat,1 ceapa,sare si piper. Amestecam bine si formam bilute mici cu mainile.Intr-o tava incingem 3 linguri de ulei si prajim chiftelele pana se rumenesc pe toate partile.Le scoatem pe un servetel absorbant.Oprim tigaia cu sosul de rosii care a scazut intre timp si adaugam chiftelele.Le lasam acoperite 1 minut.Turnam sosul peste paste si servim cu patrunjel deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

Postat de mirela0911

Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici, apoi se scurge. La fel se procedeaza si cu cartoful. Ceapa se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Se pun legumele peste carnea tocata. Se...

Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute din carne de vita-porc in sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Spaghete cu chiftelute din carne de vita-porc in sos de rosii

Intr-un castron se pun carnea, pesmetul, condimentele pentru chiftele de la Delikat, oul si putin cimbrisor uscat. Se amesteca toate ingredientele si se formeaza cu mainile umede chiftelutele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2015, 20:44
Bune
la 17.10.2015, 20:47
Io cu doamnele nu am vorbe....
la 17.10.2015, 20:49
la 17.10.2015, 20:51
bune
la 17.10.2015, 20:53
Ooo ce combinatie interesanta, imi place..

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking