Ingrediente
- 400 gr spaghete tip Rigate
Pentru chiftelute:
- 500 gr carne tocata
- 2 oua
- 3 cartofi
- 3-4 catei usturoi
- 1 lingura patunjel
- 2 linguri parmezan
- sare
- piper
Pentru sos :
- 2 linguri unt
- 1 ceapa
- 700 gr suc de rosii
- 10 frunze busuioc
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
In plus :
- parmezan ( optional)
- ulei ( pentru prajit)
Mod de preparare
Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii maruntim .
Punem intr-un castron carnea,cartofii,parmezanul,patrunjelul ,ouale,usturoiul curatat si pisat ,sare si piper dupa gust si amestecam bine ingredientele. Acoperim castronul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 20-30 minute.
Scoatem castronul de la frigider si din compozitie formam chiftelutele , apoi le prajim in ulei incins. Cand sunt gata le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt .
Punem intr-o tigaie untul impreuna cu ceapa si lasam sa se caleasca.Adaugam apoi sucul de rosii ,zaharul, potrivim de sare , piper ,adaugam jumatate pahar cu apa si lasam la fiert la foc mic pana ce sucul scade .
Spre final adaugam busuiocul proaspat si chiftelutele si lasam in continuare la fiert, la foc mic pentru alte 10 minute.
Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Le fierbem pentru 10 minute amestecand din cand in cand .
Scurgem pastele de apa , le asezam in farfurie si servim impreuna cu sosul de rosii si chiftelute, presarate optional cu parmezan .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|