Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Postat de caroline in Paste
26 Oct 2015 | 3446 vizualizari
Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Ingrediente

  • 400 gr spaghete tip Rigate

Pentru chiftelute:

  • 500 gr carne tocata
  • 2 oua
  • 3 cartofi
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura patunjel
  • 2 linguri parmezan
  • sare
  • piper

Pentru sos :

  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa
  • 700 gr suc de rosii
  • 10 frunze busuioc
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper

In plus :

  • parmezan ( optional)
  • ulei ( pentru prajit)

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii maruntim .

Punem intr-un castron carnea,cartofii,parmezanul,patrunjelul ,ouale,usturoiul curatat si pisat ,sare si piper dupa gust si amestecam bine ingredientele. Acoperim castronul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 20-30 minute. 

Scoatem castronul de la frigider si din compozitie formam chiftelutele , apoi le prajim in ulei incins. Cand sunt gata le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt . 

Punem intr-o tigaie untul impreuna cu ceapa si lasam sa se caleasca.Adaugam apoi sucul de rosii ,zaharul, potrivim de sare , piper ,adaugam jumatate pahar cu apa si lasam la fiert la foc mic pana ce sucul scade .

Spre final adaugam busuiocul proaspat si chiftelutele si lasam in continuare la fiert, la foc mic pentru alte 10 minute. 

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Le fierbem pentru 10 minute amestecand din cand in cand . 

Scurgem pastele de apa , le asezam in farfurie si servim impreuna cu sosul de rosii si chiftelute, presarate optional cu parmezan . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

Postat de mirela0911

Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici, apoi se scurge. La fel se procedeaza si cu cartoful. Ceapa se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Se pun legumele peste carnea tocata. Se...

Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute din carne de vita-porc in sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Spaghete cu chiftelute din carne de vita-porc in sos de rosii

Intr-un castron se pun carnea, pesmetul, condimentele pentru chiftele de la Delikat, oul si putin cimbrisor uscat. Se amesteca toate ingredientele si se formeaza cu mainile umede chiftelutele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2015, 22:08
Yammy! Ce buna papica!
la 26.10.2015, 22:10
la 26.10.2015, 22:26
la 26.10.2015, 22:27
Foarte bune!!
la 26.10.2015, 23:35

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking