Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana

Postat de bucatarasa in Spaghete
22 Mai 2024 | 497 vizualizari
Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana

Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana sunt un preparat clasic si simplu din bucataria italiana, apreciat in intreaga lume pentru gustul sau autentic si reconfortant. Acest fel de mancare este ideal pentru pranzuri sau cine rapide, oferind o combinatie delicioasa de paste al dente si un sos bogat si aromat de rosii. Originar din Italia, acest preparat a devenit un element de baza in multe gospodarii datorita ingredientelor sale accesibile si usurintei de preparare. Cu cateva ingrediente de calitate si putin timp, poti crea un fel de mancare care sa incante toate gusturile.

Ingrediente

  • Ingrediente Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana
  • 400 g spaghete
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 800 g roșii pasate (sau 2 conserve de 400 g)
  • 1 linguriță de zahăr (opțional, pentru a reduce aciditatea roșiilor)
  • Sare și piper după gust
  • Frunze proaspete de busuioc, tocate (pentru decor)
  • Parmigiano Reggiano ras (pentru servit)

Mod de preparare

Cum se prepara Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana

Gateste pastele:
Fierbe spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj pana devin al dente. Scurge-le si pastreaza putina apa de la fiert.

Prepara sosul de rosii:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana devine translucida, aproximativ 5 minute.
Adauga usturoiul si gateste inca 1-2 minute, avand grija sa nu se arda.
Toarna rosiile pasate si amesteca bine. Adauga zaharul daca folosesti, sare si piper dupa gust.
Lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa si aromele se combina.

Amesteca pastele cu sosul:
Adauga spaghetele fierte in sos si amesteca bine pentru a le acoperi uniform. Daca sosul este prea gros, poti adauga putina apa de la fiertul pastelor pentru a ajunge la consistenta dorita.

Servire:
Serveste spaghetele cu sos de rosii imediat, decorate cu frunze proaspete de busuioc si presarate cu Parmigiano Reggiano ras.
Se serveste alaturi de crostini cu ciuperci si o salata verde. Recomandam si .paste cu vinete

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute

Postat de Oana

Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute

Spaghetele se fierb in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete fine. Se adauga apoi...

Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Postat de robert_badica

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Fierbem pastele ,conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intr-o tigaie, punem uleiul si calim ceapa taiata. Dupa ce s-a calit adaugam sucul de rosii, otetul si zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2024, 13:17
la 28.05.2024, 20:45

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking