Ingrediente
- 400 g spaghete
- 2 cepe
- 450 g carne de vită
- 150 g ciuperci Champignon (de câmp au fost ale mele)
- 3 roșii
- 4 căței de usturoi
- 4 linguri pastă tomată
- pătrunjel
- cimbru
- sare
- piper
- 1 cană de apă
- 4 linguri de apa + 3 linguri făină (pentru îngroșatul sosului)
Mod de preparare
Preparăm spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit în puțin ulei. Punem peste carnea tăiată bucățele mici, ciupercile spălate și tăiate cuburi și jumătate de cană de apă. Lăsăm pe foc amestecul, până când carnea este făcută complet (dacă nu este suficient de gătită, carnea va căpăta o textura gumoasa și știu ca nu vreți asta!).
Separat, tăiem roșiile cuburi și le punem la călit în puțin ulei. Când roșiile s-au înmuiat, punem peste carnea și ciupercile, pasta de roșii, restul de apă usturoiul și condimentele. *La acest pas, puteți adăuga apă în funcție de cât de mult sos doriți să obțineți.
*Pentru a îngroșa sosul, urmează să amestecați cele 4 linguri de apă cu făina. Din nou, puteți să adăugați câtă apă și făină doriți, în funcție de cât de gros vreți sa fie sosul. Ideea este ca amestecul să fie o pastă omogenă, deoarece dacă adăugați doar făina sau amestecul nu este omogen, se vor forma cocoloașe.
Lăsăm sosul pe foc 10-15 minute.Când sosul este gata, îl servim cu pastele fierte și brânzică, dupa gust!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|