Spaghete cu sos de ton

Postat de rocsi_1612 in Spaghete
29 Aug 2013 | 56560 vizualizari
Spaghete cu sos de ton

Nu suntem mari consumatori de paste sincera sa fiu, insa din cand in cand, cum ne mai dorim si altceva pe masa am ajuns si la aceasta reteta. Aveam tot ce era necesar, ai mei vroiau paste asa ca le-am pregatit o reteta super buna, cel putin asa au zis. Sper sa va fie pe plac si voua!

Ingrediente

  • 2 cutii ton in suc prorpiu (340 gr au avut ambele)
  • 250-300 gr spaghete
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 cutie rosii decojite intregi ( 400 gr)
  • 5-6 fire patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • parmezan

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, usturoiul si le inabusim 1-2 minute. Punem ardeiul kapia peste, lasam sa se inmoaie si acesta putin, apoi venim cu tonul pe care il scurgem bine de ulei. Tonul nu il faramitam prea tare, mai lasam si bucati mai mari.

Tot acest amestec il lasam la foc potrivit 4-5 minute.  Rosiile decojite le bagam in blender si le facem pasta. Le incorporam cu ingredientele din tigaie, potrivim gustul cu sare si piper. Sosul il fierbem la foc potrivit pana se ingroasa si devine ca o pasta, circa 20 de minute, timp in care invartim in el din cand in cand.

Intr-o oala punem mai multa apa cu sare si o asezam pe foc. Cand da in clocot dam drumul pastelor, eu le-am rupt in doua, si le lasam la fiert 12-14 minute, apoi le scurgem bine de apa.

Cand sosul este aproape gata presaram busuioc, patrunjelul verde tocat marunt si il mai lasam cam 2 minute sa fiarba. Amestecam spaghetele cu sosul. Ne asezam portie pe o farfurie iar deasupra radem parmezan.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de ton" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu ton si sos de ardei

Postat de Elena_Daria

Paste cu ton si sos de ardei

Spaghetele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb 8-10 minute. Le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem sub un jet de apa rece. Ceapa o spalam si o tocam marunt. Ardeii ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2013, 20:12
la 29.08.2013, 20:15
mi-ai pastrat si mie o portie?
la 29.08.2013, 20:17
bune bune
la 29.08.2013, 20:17
la 29.08.2013, 20:33
Arata delicios Rocs...zi-mi te rog ca din astea ai gustat ...chiar daca sunt cu peste

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking