Ingrediente
- 250 grame spaghete proaspete (eu am folosit cu busuioc, dar se pot inlocui cu cele simple sau uscate)
- Pentru sos:
- 200 ml smantana
- 50 grame unt
- 40 grame Parmezan ras
- 40 grame mozarella rasa
- 60 grame Ricotta
- 40 grame Pecorino Romano ras
- Pentru pesmet:
- 40 grame pesmet
- ulei de masline
- 1/2 catel de usturoi
- 40 grame Chorizo
- 2 crengute cimbru
Mod de preparare
In vasul unui robot de bucatarie, se adauga toate ingredientele pentru pesmet si se maruntesc pana la omogenizare.
Se adauga pesmetul intr-o tigaie fara ulei si se prajeste pana devine crocant, cateva minute.
Intr-o cratita mica, se incalzesc smantana si untul, la foc mediu, pana cand untul s-a topit complet. Apoi, se adauga treptat tipurile de branza, amestecand frecvent pana se obtine un sos cremos.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se adauga sosul peste paste, se asaza pe farfurii si se presara pesmetul deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos din 4 feluri de branza si pesmet crocant aromatizat cu Chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|