Spaghete milaneze - reteta nr. 600

Postat de ancutsa in Spaghete
10 Mai 2020 | 3590 vizualizari
Spaghete milaneze - reteta nr. 600

Ador bucătăria italiană, în mod special, pastele. De data aceasta, am pregătit o rețetă clasică. Azi sărbătoresc 600 de rețete alături de voi. Fiecare rețetă îmi amintește de unde am plecat și m-am bucurat de fiecare comentariu, părere, apreciere. Pentru că e mai mult decât un site culinar, este o comunitate în care am simțit că-mi găsesc locul, iar pentru asta vă mulțumesc!

Ingrediente

  • 250 g spaghete,
  • 180 g ciuperci,
  • 50 g pancetta,
  • 500 g tomato passata (piure de roșii),
  • 1 ceapă albă,
  • 1 fir de usturoi verde,
  • Parmezan, după gust,
  • Busuioc uscat, după gust,
  • Busuioc proaspăt, după gust,
  • Oregano uscat, după gust,
  • Sare, după gust,
  • 30 ml ulei,
  • 1200 ml apă

Mod de preparare

 

Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.

 Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le îndepărtez și piciorușele, pentru că nu-mi plac, însă rămâne la alegerea fiecăruia), se spală (mai au fire de pământ pe ele) și se feliază.

Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori. Usturoiul se toacă.

Pancetta se taie fâșii scurte.

 Separat, într-o tigaie mai mare (în care să încapă și pastele la final) se înfierbântă puțin ulei, se călesc ceapa și usturoiul maxim 4 minute, se adaugă ciupercile, se călesc până când sucul lăsat de ciuperci se trage, iar ciupercile s-au rumenit ușor (aprox 5 minute). Se adaugă și pancetta și se călesc împreună încă 2 minute. Se adaugă piureul de roșii (poate o să vi se pară mult piure de roșii, însă veți vedea că spaghetele vor absorbi bine sosul) cu 200 ml apă,  busuioc uscat, oregano uscat și se fierb încă 7 minute.

Se scurg pastele de apă și se transferă în tigaia cu sos, pentru a le fierbe împreună aprox 3 minute, astfel ca toate aromele să se întrepătrundă.

Se garnisește cu busuioc proaspăt și se servește cu parmezan ras.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/spaghete-milaneze.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete milaneze - reteta nr. 600" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spaghetti Carbonara

Postat de Corina33

Spaghetti Carbonara

Se pun la fiert 4-5 litri de apa cu 4 linguri de sare. Pana apa incepe sa clocoteasca, se taie sunculita felioare si se bat ouale cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Tagliatele Pad Thai

Postat de Lia1

Tagliatele Pad Thai

1. In apa clocotita + 1 praf de sare (1 litru) se fierb timp de 5 minute tagliatelele, se clatesc putin sub jet de apa rece si se lasa la scurs. 2. Se amesteca sosul de soia cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2020, 18:06
Felicitari! Foarte bune pastele, ne plac!
la 10.05.2020, 18:16
🎉
la 10.05.2020, 18:18
Multumesc mult, Madi!
la 10.05.2020, 18:18
Bunica
la 10.05.2020, 18:38

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking