Ingrediente
- 500 g spaghetti
- 250 g sunculita afumata
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri smantana
- 40 g parmezan razuit
- sare, piper macinat
Mod de preparare
Se pun la fiert 4-5 litri de apa cu 4 linguri de sare. Pana apa incepe sa clocoteasca, se taie sunculita felioare si se bat ouale cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de parmezan.
Se fierb spaghetele 7-8 minute, iar intre timp se incalzeste uleiul intr-o tigaie sau craticioara in care vom cali sunculita si usturoiul tocat, amestecand din cand in cand.
Cand e rumena sunca o luam de pe foc, scurgem de apa spaghetele si le adaugam calde peste sunca, apoi turnam si ouale batute si amestecam bine. Ouale se vor gati imediat daca spaghetele si sunca sunt fierbinti. Dupa ce le gustati puteti condimenta cu sare si piper daca e necesar.
Se servesc calde cu parmezan razuit presarat deasupra.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (59)
|