Ingrediente
- 400 gr Spaghetti
- 5 oua
- 50 gr pecorino Romano
- 50 gr unt
- 100 gr bacon cubulete (crud uscat)
- Sare si piper negru
Mod de preparare
Pentru inceput punem pe foc 4 l de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam 4 lingurite cu sare.
Fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Personal scot pastele din fiert 1-2 minute mai devreme. Este bine sa tinem deoparte 1 polonic din apa unde am fiert pastele.
Intre timp separam galbenusurile de albusuri, folosim 4 galbenusuri si 1 ou intreg, adaugam jumate din pecorino si amestecam cu furculita pana devine un mixt omogen.
Intr- o tigaie punem baconul si o lasam pana devine crocant.
Adaugam pastele fierte peste bacon, adaugam untul si amestecam pana sa topeste untul, luam tigaia de pe foc.
Adaugam peste paste compozitia de oua si pecorino amestecand repede. Cu siguranta este nevoie de 1-2 linguri de apa calda din pastele fierte, adaugam si amestecam in continuare. Asa devine totul mai cremos si matasos.
Servim imediat adaugand peste piper negru si pecorino sau parmezan ras.
Place foarte mult si varianta cu smantana. Sunt zile cand vreau sa mananc Carbonara, dar nu vreau sa simt gustul de oua, adaug smantana peste bacon cand el devine crocant, putem sa gustam si aceasta varianta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|