Spaghetti Carbonara

Postat de AnaDavid in Paste
8 Ian 2019 | 3211 vizualizari
Spaghetti Carbonara

Prima carbonara a fost realizata în 1944 in Lazio.
Imaginația unui bucatar din Roma si ingredientele disponibile pentru soldati americani a facut ca astazi in intreaga lume sa gustam aceast preparat divin.
Rezultatul a fost prototipul Spaghetti alla Carbonara: ouă, bacon și brânză.
Este cel mai cunoscuta reteta de paste fara discutii dar nu toti stiu sa pregatesca o carbonara adevarata.
Este simplu de facut si destul de rapida ca preparat,asa ca sa vedem impreuna lista ingredientelor.

Ingrediente

  • 400 gr Spaghetti
  • 5 oua
  • 50 gr pecorino Romano
  • 50 gr unt
  • 100 gr bacon cubulete (crud uscat)
  • Sare si piper negru

Mod de preparare

Pentru inceput punem pe foc 4 l de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam 4 lingurite cu sare.
Fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Personal scot pastele din fiert 1-2 minute mai devreme. Este bine sa tinem deoparte 1 polonic din apa unde am fiert pastele.

Intre timp separam galbenusurile de albusuri, folosim 4 galbenusuri si 1 ou intreg, adaugam jumate din pecorino si amestecam cu furculita pana devine un mixt omogen.
Intr- o tigaie punem baconul si o lasam pana devine crocant.
Adaugam pastele fierte peste bacon, adaugam untul si amestecam pana sa topeste untul, luam tigaia de pe foc.
Adaugam peste paste compozitia de oua si pecorino amestecand repede. Cu siguranta este nevoie de 1-2 linguri de apa calda din pastele fierte, adaugam si amestecam in continuare. Asa devine totul mai cremos si matasos.


Servim imediat adaugand peste piper negru si pecorino sau parmezan ras.

Place foarte mult si varianta cu smantana. Sunt zile cand vreau sa mananc Carbonara, dar nu vreau sa simt gustul de oua, adaug smantana peste bacon cand el devine crocant, putem sa gustam si aceasta varianta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spaghetti carbonara

Postat de AlexTeacher

Spaghetti carbonara

1. Pune pe foc o oala cu 2 l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.  2. Taie baconul cubulete. 3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet,...

Citeste continuarea

Spaghetti carbonara

Postat de katty

Spaghetti carbonara

Punem la fiert pastele in 2 l de apa sarata pana pastele sunt al dente. In uleiul incins punem untul si  baconul. Amestecam ocazional pana se rumeneste. Adaugam usturoiul tocat fin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2019, 13:45
Ce bine arata! Cu siguranta sunt foarte gustoase.
la 08.01.2019, 16:40
Un preparat , as putea spune ,, clasic italian "!!! Foarte tentant , Imi este si mie in plan
la 08.01.2019, 18:35
la 08.01.2019, 19:00
la 08.01.2019, 21:11
Bunn

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking