Spaghetti cu ton

Postat de laylalala in Spaghete
4 Iul 2010 | 6673 vizualizari
Spaghetti cu ton

Ingrediente

Pentru chiftelute

  • 1 conserva (195 gr) de ton in suc propriu, tonul maruntit iar sucul pastrat
  • 25 gr seminte de pin
  • Coaja rasa de la ½ lamaie
  • ½ lingura de patrunjel proaspat tocat
  • ½ lingura de leustean proaspat tocat
  • 50 ml lapte
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou batut
  • Sare de mare, dupa gust

Pentru sos

  • 500 gr sos de rosii
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate
  • 40 gr amidon alimentar 
  • 150 ml vin rosu
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 200 gr spaghetti

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200°C.
Pentru chiftelutele de ton se amesteca toate ingredientele intr-un vas apoi din compozitia rezultata se formeaza 16 bilute.
Pentru sos se amesteca pasta de rosii cu cateii de usturoi zdrobiti, zaharul si 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate.Separat se dizolva amidonul in vinul rosu apoi se adauga la pasta de rosii.Se pune totul pe foc si se lasa pana cand sosul incepe sa se ingroase.Sosul obtinut se ia de pe foc si se amesteca cu busuioc.
Intr-un vas termorezistent se pun chiftelutele iar deasupra se toarna sosul pregatit.Se da totul la copt 15-20 minute pana cand chiftelutele s-au facut.
Intre timp pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg si se amesteca cu compozitia de chiftelute si sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ton" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu legume, ton si mozzarella

Postat de oanapl

Paste cu legume, ton si mozzarella

Pui într-o oală apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, dai drumul pastelor. Amesteci din când în când și le lași să fiarbă 8-10 minute. După...

Citeste continuarea

Spaghetti cu spanac si ton

Postat de katty

Spaghetti cu spanac si ton

Lasam spanacul sa se dezghete usor, pastrand zeama. Fierbem pastele in sapa cu sare conform  instructiunilor de pe pachet. Curatam usturoiul si il taiem felii. Intr-o craticioara punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2010, 20:58

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking