Spanac cu sos de smantana

Postat de merisor67 in Porc
7 Oct 2015 | 5889 vizualizari
Spanac cu sos de smantana

In zona de unde provin eu, nu prea se foloseste smantana la mancaruri, mancarurile adesea se ingroasa cu o lingura de faina, sau pur si simplu sunt lasate sa scada mult. Cred ca sunt mai sanatoase asa, cu toate ca cele cu smantana sunt tare gustoase. Deci, mai nou, am inceput sa adaug si eu smantana si chiar imi place rezultatul final. De data aceasta am preparat spanac, dar l-am asezonat si cu putin ciolan afumat, ca nu era satios fara. :))))

Ingrediente

  • 2 kg spanac
  • 250 g ciolan de porc afumat si dezosat
  • 2 cepe
  • 4-5 graunti de usturoi
  • 50 g unt
  • 400 g smantana
  • 50 g parmezan ras
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • piper
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 2 crengute de cimbru
  • 4 fire leustean verde
  • 4 fire marar verde
  • 1 l apa
  • Pentru servit:
  • oua ochiuri,
  • mixt de branza rasa
  • paine prajita

Mod de preparare

Curatam spanacul de partea radacinoasa, il spalam bine si il oparim in apa clocotita cu o lingurita de sare, pentru cateva secunde, apoi il scurgem si il tocam in fasii mai mici.

Feliem ciolanul cat de subtire putem, apoi prajim feliile in unt, cateva minute, pana se rumenesc.

Tocam ceapa solzisori si o adaugam peste feliile de ciolan rumenite, o amestecam printre ele sa se inabuse si picuram din cand in cand cate putina apa, din cea in care am oparit spanacul, ciolanul neavand grasime, necesita apa, pentru a nu se arde.

Cand ceapa devine translucida, adaugam spanacul si completam cu apa, doar cat sa fie usor acoperit.

Adaugam si frunze de busuioc si crengute de rozmarin, apoi lasam mancarea sa fiarba 10-15 minute, semiacoperita.

Amestecam galbenusul de ou cu usturoiul presat, smantana si parmezanul si le adaugam in mancarea de spanac, amestecand continuu sa se omogenizeze si sa nu se branzeasca smantana.

Mai lasam mancarea sa fiarba 6-7 minute, asezonand-o dupa gust cu putin piper si sare, daca mai necesita, apoi stingem focul si adaugam verdeata tocata.

Servim spanacul cu oua ochiuri sau posate si cu branza rasa peste ele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Postat de Bucataras

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Iata cum se prepara reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa tocată mărunt până devine...

Citeste continuarea

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Postat de mirela0911

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2015, 15:38
yummii! la fix ai venit cu mancare
la 07.10.2015, 15:39
Asa si trebuie Meri , cu putina carnita , macar de gust )
la 07.10.2015, 15:41
bun bun
la 07.10.2015, 15:58
Delicios! ce bine arata!
la 07.10.2015, 16:01

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking