Spata de miel confiata in cidru
Postat de ctlina in Oaie 20 Apr 2022 | 3196 vizualizari
Preparatele din carne de miel se găsesc, în fiecare an, pe mesele de Paște, aşa cum cere tradiţia.
Iata o noua reteta , delicioasa si usor de facut.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/04/spata-de-miel-confiata-in-cidru.html
Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar și a gutuilor la o temperatură de 4 - 16° Celsius. În Marea Britanie, cidrul de pere este cunoscut sub numele de perry. În S.U.A. și unele părți ale Canadei, termenul cidru se referă de obicei la sucul nealcoolic de mere, pentru cidrul alcoolic fiind folosit termenul hard cider.
Cidrul este o băutură tradițională în Bretania și Normandia (Franța), Irlanda, Asturia (Spania), Germania și Țara Bascilor. Prin dubla distilare a cidrului se obține o băutură numită Calvados, cu un conținut de alcool de până la 40%. (sursa: wikipedia)
Inapoi la reteta
|