Spata de miel confiata in cidru

Postat de ctlina in Oaie
20 Apr 2022 | 3186 vizualizari
Spata de miel confiata in cidru

Preparatele din carne de miel se găsesc, în fiecare an, pe mesele de Paște, aşa cum cere tradiţia. Iata o noua reteta , delicioasa si usor de facut. https://www.blogulluicatalina.com/2022/04/spata-de-miel-confiata-in-cidru.html Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar și a gutuilor la o temperatură de 4 - 16° Celsius. În Marea Britanie, cidrul de pere este cunoscut sub numele de perry. În S.U.A. și unele părți ale Canadei, termenul cidru se referă de obicei la sucul nealcoolic de mere, pentru cidrul alcoolic fiind folosit termenul hard cider.
Cidrul este o băutură tradițională în Bretania și Normandia (Franța), Irlanda, Asturia (Spania), Germania și Țara Bascilor. Prin dubla distilare a cidrului se obține o băutură numită Calvados, cu un conținut de alcool de până la 40%. (sursa: wikipedia)

Ingrediente

  • 1 spata de miel cu os- 1,7 kg
  • 50 gr bulion concentrat de rosii
  • 250 ml de cidru
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 6 morcovi noi
  • boia de ardei
  • 3 linguri ulei
  • cimbru uscat

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare.
Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul.

Puneti boia de ardei peste carne, cimbrul uscat , ceapa si usturoiul.

Puneti morcovii si varsati cidrul. Acoperiti cocota cu capacul sau cu o foaie de aluminium si dati la cuptor.  

Dupa 1 ora si jumatate , intoarceti carnea, ungeti-o bine cu sosul lasat , puneti un pic de apa daca este nevoie (am pus 100 ml) si gatiti acoperit inca 1 ora si jumatate.  

Dupa 3 ore, intoarceti carnea si ungeti-o cu sosul lasat.

Gatiti fara sa acoperiti de data aceasta timp de 30-40 minute la 200°C, intorcand-o de 2 ori si arozand-o in mod regulat.


Scoateti carnea si morcovii. Mixati sau pasati sosul ramas, reduceti-l daca-l  vreti mai concentrat. Asezonati. 

Serviti cu ganitura dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de miel confiata in cidru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc

Postat de Ksenya

Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc

  Carnea o trecem prin flacara, o   spalam bine l asam la scurs. Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o...

Citeste continuarea

Pulpa de miel in crusta de sare

Postat de Constelatialeu

Pulpa de miel in crusta de sare

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2022, 21:46
Ce rețetă interesantă!
la 20.04.2022, 22:49
la 20.04.2022, 22:56
la 21.04.2022, 00:21
Yammy !!! merge la preferate !!!
la 21.04.2022, 07:59

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking