Ingrediente
- 1 spata de miel cu os- 1,7 kg
- 50 gr bulion concentrat de rosii
- 250 ml de cidru
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- sare, piper
- 6 morcovi noi
- boia de ardei
- 3 linguri ulei
- cimbru uscat
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare.
Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul.
Puneti boia de ardei peste carne, cimbrul uscat , ceapa si usturoiul.
Puneti morcovii si varsati cidrul. Acoperiti cocota cu capacul sau cu o foaie de aluminium si dati la cuptor.
Dupa 1 ora si jumatate , intoarceti carnea, ungeti-o bine cu sosul lasat , puneti un pic de apa daca este nevoie (am pus 100 ml) si gatiti acoperit inca 1 ora si jumatate.
Dupa 3 ore, intoarceti carnea si ungeti-o cu sosul lasat.
Gatiti fara sa acoperiti de data aceasta timp de 30-40 minute la 200°C, intorcand-o de 2 ori si arozand-o in mod regulat.
Scoateti carnea si morcovii. Mixati sau pasati sosul ramas, reduceti-l daca-l vreti mai concentrat. Asezonati.
Serviti cu ganitura dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de miel confiata in cidru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|