Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Postat de simona72 in Pui
20 Iul 2018 | 4571 vizualizari
Provocarea GastroArt
Ma alatur si eu cu drag acestei provocari. Admir si felicit pe fiecare in parte ce se implica pentru a promova bucataria romaneasca, dar in aceeasi masura si pe cei indrazneti si plini de inovatii.
Desigur ca atunci cand vine vorba de carne tocata, se pot face multe variante, nu doar ardei umpluti. Pana la urma se pot umple foarte mule legume: rosii, dovlecei, vinete, de ardei nu mai vorbim, doar ei sunt cei mai cunoscuti. Initial am vrut sa aleg alta leguma, dar am ramas pe ardei pentru ca nu am amintiri prea placute despre ei. Nu am fost si nu sunt nici acum un mare fan al ardeilor umpluti. Cand eram copila, erau asa, ca un vis urat de vara :)) Apoi am crescut si na, gusturile s-au diversificat, am acceptat mancarea asta, dar rar…o data pe an. Imi aduc aminte ca cei mai buni ardei mi s-au parut cei facuti de mama, dar nu oricum. A facut o umplutura de carne ca pentru sarmale si a umplut cu ea ardei, dovlecei, iar din ce a ramas a facut si cateva sarmale. A pus totul intr-o oala de lut, a adaugat multe rosii si a fiert la foc mic, in cuptor. In felul acesta ardeii imprumuta diferite arome de la celelalte legume, mai ales de la varza acra de la sarmale…
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci cand coacem ardeiul, acesta se transforma total. Ei, varianta asta de ardei copt si apoi umplut este absolut delicioasa! Ardeiul devine dulce, iar in combinatie cu carnea si legumele transformarea este spectaculoasa.