Spirale cu sos de afine

Postat de Carmen_Ana in Dulciuri
23 Dec 2014 | 2878 vizualizari
Spirale cu sos de afine

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450-500 g faina
  • drojdie proaspata,marimea unei nuci
  • 200 ml lapte sau apa
  • un varf de cutit de sare
  • 4 linguri zahar tos
  • un plic zahar vanilat cu aroma de scortisoara
  • 50 g margarina Rama mit Butter la temperatura camerei+ 50 g pt uns
  • Umplutura:
  • o lingura plina cu scortisoara pudra
  • 2 plicuri cu zahar vanilat cu aroma de scortisoara
  • Sos afine:
  • 200 g afine prospete sau congelate
  • 100 g zahar tos
  • o lingurita rasa cu amidon de porumb
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de apa,presaram o lingurita de zahar deasupra ei si 2 linguri de faina. Amestecam usor si lasam la cald sa creasca.

Restul de faina o cernem intr-un vas adanc,adaugam laptele caldut (apa),sarea,zaharul si zaharul vanilat.

Cand maiaua a crescut o adaugam in vas ,adaugam si margarina topita usor.

Framantam pana se dezlipeste de pe degete,formam o sfera si o lasam la cald sa creasca cca 45 de minute.

Dupa acest timp,intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara,cu grosimea de 0,5 mm.

Presaram peste foaie scortisoara pudra si zaharul vanilat.

Rulam usor,apoi taiem cu ata spirale late de 1 cm.

Le asezam la distanta una de cealalta pe tava de copt, in care am asezat hartie de copt.

Le ungem cu margarina topita si coacem spiralele cca 12-15 minute.

In acest timp pregatim sosul:

-Intr-o craticioara adaugam apa,zaharul si afinele zdobite usor cu furculita.

Lasam sa fiarba 10 minute,apoi adaugam amidonul dizolvat in doua lunguri de apa rece.

Mai lasam sa fiarba 5 minute,pe foc pana se ingroase usor.

Dupa ce s-au copt spiralele le asezam pe platou,le stropim cu sos si afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta rustica cu mere

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta rustica cu mere

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga...

Citeste continuarea

Desert paleuri

Postat de Constelatialeu

Desert paleuri

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2014, 17:20
la 24.12.2014, 23:49
la 25.12.2014, 23:14
Ce bune!
la 27.12.2014, 14:41
la 27.12.2014, 16:44

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking