Ingrediente
- aproximativ 800 - 900 gr faina
- 4 linguri pline cu untura de porc, curata
- 100 gr unt
- 3 linguri smantana
- 1 ou
- 150 gr telemea de capra
- 1 lingurita zahar brut
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita sare
- 1 praf nucsoara
- 1 plic drojdie uscata (7 gr)
- in plus
- condimente: seminte chimen, boia, oregano, etc
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei.
Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina, am impartit aluatul in 2-3 portii, apoi am intins cate o foaie de aluat.
Am uns cu ou batut, am presarat niste seminte de chimen, oregano, boia iute sau am lasat asa simplu, ca sa poata manca si piticii. Desi, piticii... le-au preferat pe cele condimentate :)))
Am taiat fasii subtiri (m-am folosit de rola de taiat pizza, este ideala), le-am rasucit, am mai presarat un strop de sare si le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.
Am dat la copt , la foc mediu, cam 15 minute, poate chiar si 20, ca sa se rumeneasca si sa devina crocante.
David nu a putut rata momentul si a facut si el cateva saratele, folosind formele lui de decupat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|