Ingrediente
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ardei gras rosu
- 2 morcovi
- 2 bucati pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- ulei presat la rece de floarea soarelui ( sau ulei de susan )
- 300 grame ciuperci champignon
- 2-3 linguri sos de soia light
- sare
- piper
- 1 lingurita ghimbir proaspat
- 120 taitei de orez Pad Thai
- 15-16 foi de orez
Mod de preparare
Curatam radacinoasele de coaja si le taiem julienne. Ceapa o spalam si o taiem bucatele de 1 cm, la fel si ardeiul gras, il taiem fasiute Le punem la calit in putin ulei 10-15 minute.
Ciupercile curatate si taiate, le calim separat pana ce apa lasata se evapora. Combinam apoi toate legumele si adaugam putina sare ( aveti grija, caci soia e sarata ), piper si ghimbirul dat pe razatoarea de sticla. Le lasam cateva minute pe foc pana se intrepatrund gusturile.
Punem o oala cu apa, cu o lingurita de sare, pe foc si cand clocoteste adaugam taiteii, amestecand continuu sa nu se lipeasca intre ei.Cand incepe sa fiarba, dam focul la minim si mai lasam doua minute. Verificam daca s-au fiert, ii dam deoparte si ii scurgem imediat, apoi ii punem in amestecul de legume si amestecam.
Foaia de hartie de orez se lasa la inmuiat, in apa fierbinte cateva secunde, apoi se pune pe un tocator si se lasa un minut . Aceasta devine elastica, putand fi usor de rulat. Se pune o lingura de compozitie in centrul foii, se "inveleste" umplutura dintr-o parte, apoi se ruleaza catre partea opusa, introducand lateralele in interior.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spring Rolls" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|