Spring rolls (Thai style)
Postat de gabrielacuisine in Aperitive / Garnituri 23 Ian 2014 | 9075 vizualizari
Poate ati mancat vreodata aceste minunate spring rolls pe la vreun restaurant, ma gandesc! sunt crocante atunci cand le prajiti iar apoi se vor inmuia, pe timp ce trece. Sunt umplute ori cu legume diverse ori cu legume si carne (peste, creveti, pui etc), in special cu pui si creveti am vazut ca se fac. Eu am marele noroc sa lucrez cu oameni originari din Thailanda si, la o masa festiva, au adus si aceste rulouri mirific de bune. Numai hmm si yum era la gura noastra! Sunt senzational de bune. Sper, totusi ca in Romania se gasesc foite speciale pentru spring rolls, eu le cumpar aici de la un magazin special cu preparate asiatice, aceste foite sunt cate 30 sau 50 in pachet si au dimenisuni mici (15/15 cm), se gasec congelate, ele se vor dezgheta cu 2 ore inainte de a le pregati si sunt extrem de subtiri dar elastice si usor de rulat!
Asadar reteta si un link (http://www.steamykitchen.com/22276-chinese-spring-rolls-with-chicken-recipe.html) in limba engleza pentru a va lamuri mai bine cum se impaturesc si tehnica de pregatire, eu nu am respecat intocmai ingredientele de acolo dar am improvizat cu ciuperci in loc de varza. Au iesit deliciose!
Inapoi la reteta
|