Ingrediente
- 1 1/4 kg cartofi
- 1 kg varza de Bruxelles
- 200 ml lapte cald
- 1 rookworst (carnat olandez afumat; se poate inlocui cu piept de pui afumat)
- 50 grame unt
- 1 lingura mustar Dijon
- 50 grame chipsuri din cartofi dulci
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare, 7 minute.
Carnatul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj., apoi se feliaza. Pieptul de pui (daca se foloseste) se taie fasii si adauga direct.
Cartofii se transforma in piure, apoi se amesteca cu varza de Bruxelles si carnea. Se adauga laptele, mustarul si untul, sare si piper dupa gust. Se consuma imediat cu chipsuri de cartofi dulci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot (piure olandez) cu varza de Bruxelles si chipsuri din cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|