Ingrediente
- Ingrediente Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat
- o conopidă
- ulei de măsline
- sare
- piper
- praf de usturoi
- boia afumată
- parmezan
- sos chimichurri:
- pătrunjel verde
- ardei iute
- ulei de măsline
- oțet balsamic
- oregano uscat
- usturoi
Mod de preparare
Cum se prepară Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat:
Feliază conopida. Așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Separat, amestecă uleiul de măsline cu condimentele și unge bine feliile de conopidă, pe ambele părți.
Pune tava în cuptorul încins, la 190 grade C, pentru 20 minute.
Între timp, prepară sosul chimichurri.
Presează și toacă mărunt usturoiul. Taie felii ardeiul. Toacă grosier pătrunjelul verde.
Într-un bol, amestecă usturoiul, ardeiul și pătrunjelul. Adaugă ulei de măsline și oțet balsamic, sare și piper. Adaugă și oregano uscat. Amestecă bine sosul.
Scoate conopida din cuptor și rade peste ea parmezan, apoi mai pune la cuptor câteva minute cât să se topească parmezanul. Garnisește feliile de conopidă cu sos chimichurri și servește.
Steakul de conopidă este savuros, ușor de făcut și are o textura grozavă.
Incearca si reteta de Conopida cu hummus si avocado, o varianta ingenioasa si gustoasa sau reteta de Salata de conopida cu porumb.
Iti recomandam si reteta de Pizza cu blat de conopida, o bunatate!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|