Ingrediente
- cateva oase de porc (eu am folosit resturile de la un rasol), impreuna cu resturile de carne sau putina carne macra
- 2 cepe albe
- 3 morcovi mari
- 2 tije de telina
- 5 catei de usturoi
- cateva boabe de piper
- cateva seminte de fenicul
- 2-3 foi de dafin
- cateva crengute de cimbru
- cateva crengute de patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se aseaza oasele si carnea pe o tava si se coc 40 de minute pana devin aurii si caramelizate.
Oasele se transfera intr-o oala mare, cu pereti inalti. Se scurge excesul de grasime din tava, apoi se incalzeste tava la foc mic si se adauga putin apa pentru a dizolva rezidurile. Se adauga peste oasele din oala impreuna cu ceapa taiata in sferturi, usturoiul zdrobit usor si restul ingredientelor. Se adauga 5 litri de apa si se aduce la punctul de fierbere.
Se reduce focul la mediu spre mic, se acopera partial cu un capac si se lasa sa fiarba 5 ore.
Se trece printr-o sita. Oasele si legumele se arunca. Se lasa putin la racit, apoi se transfera in frigider unde va ramane peste noapte.
A doua zi se indeparteaza grasimea de la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stock din oase de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|