Strudel cu branza si visine

Postat de MotanLaOale in Prajituri
12 Mar 2015 | 21287 vizualizari
Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Ingrediente

  • 400g foi placinta
  • 400g branza dulce de vaci
  • 500g visine
  • 9 linguri zahar
  • 50g stafide
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 100g ulei pentru uns

Mod de preparare

Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider).

Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se scurga tot siropul intr-un castron.

In siropul scurs se adauga lingura de amidon si se amesteca pana la omogenizare.

Se pun visinele peste sirop, intr-o craticioara, si se pune la foc mic cateva minute pana se ingroasa amestecul.

Se lasa la racit.

Branza se amesteca cu 2 oua, 5 linguri zahar, smantana, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele.

Se pune pe blatul de lucru o foaie de placinta, se  unge cu ulei cu o pensula si se pune deasupra a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe partea scurta se pun 3 linguri din umplutura de visine, se ruleaza o data, se indoaie capetele in interior si se ruleaza toata.

Se procedeaza la fel si pentru urmatoarele doua foi care se umplu cu branza.

Pe planul de lucru se pune o foaie de placinta si se unge cu ulei (daca va ajug foile se pot pune si doua foi).

Se aseaza cele doua rulouri pe foaie, se intorc marginile si se ruleaza pana la capat.

Mi-au iesit trei rulouri, fiecare avand in interior cata un rulou cu visine si unul cu branza.

Se aseaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie cu spatiu intre ele.

Se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 10 minute.

Se scot din cuptor si se ung bine cu galbenusul de ou amstecat cu o lingura de lapte.

Se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor su se acopera cu un prosop de bucatarie umed.

Se lasa la racit.

Se portioneaza rece si se pot presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu branza si visine

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert strudel cu branza si visine

Pentru aluat amestecam oul cu otetul, uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam si faina framantand usor. Aluatul nu  trebuie sa fie nici moale, dar nici prea tare. Intindem aluatul cat putem...

Citeste continuarea

Ştrudel cu brânză şi fructe

Postat de diaconta

Ştrudel cu brânză  şi fructe

Am folosit foi de placinta proaspete nu congelate.Se lucreaza mai bine cu ele. Am scos sâmburii vişinelor si caiselor.Caisele le-am taiat în sferturi si am pus 4 linguri de zahar....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2015, 22:36
Un deliciu
la 12.03.2015, 23:40
imi place!
la 13.03.2015, 00:28
Ce bine arată
la 13.03.2015, 00:29
Motanel ne-ai pregatit ceva tare bun
la 13.03.2015, 02:20
Vaaai ce pofta mi-ai facut,Motanelule! Suuuper bine arata!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking