Ingrediente
- 8 foi de placinta
- ulei pentru uns foile (sau margarina topita sau unt topit - ideal unt , margarina sau ulei daca postiti)
- 150 gr capsuni
- 120 gr mure
- 2 linguri afine
- 3 linguri zahar
- 3 lingurite rase amidon
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute.
Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.
Foile de placinta le ungem pe rand cu ulei (unt topit), adica punem o foaie o ungem suprapunem urmatoare - o ungem si tot asa pana terminam foile.
Asezam umplutura de-a latul foilor, apoi rulam, ungem din nou deasupra si asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.
Daca aveti rabdare, lasati sa se raceasca inainte de a felia si servi.
Evident eu nu am avut rabdare si am feliat asa cald si s-a scurs din bunatatea de umplutura pe farfurie, dar sa nu credeti ca a ramas acolo :) am mancat tot, tot din farfurie.
E si foarte crocant cand il scoatem din cuptor, un motiv in plus sa imi placa si mai mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|