Strudel cu mere si nuci

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
19 Noi 2012 | 5400 vizualizari
Strudel cu mere si nuci

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • mere
  • zahar
  • 2 -3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • scortisoara
  • miez de nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat

Apa o turnam intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste ea punem sare, uleiul, coaja rasa de portocala. Adaugam apa calduta si incepem sa framantam. Cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam cu framantatul. Il lasam la odihnit, la loc, cald cam 30 de minute.

Umplutura:

Aici nu va dau cantitatile exacte pentru ca fiecare face cata umplutura doreste. Eu am facut multa, dar merge sa puneti mai putina in strudele, ca totusi parca a fost prea multa la mine.

Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem de zeama. Intr-o cratita punem uleiul si merele. Adaugam zahar dupa gust, zaharul pudra cu pastai de vanilie si le lasam pe foc sa se inmoaie putin. La final le aromatizam cu scortisoara. Dam umplutura deoparte sa se raceasca.

Aluatul il impartim in doua bucati. Intindem bine fiecare bucata de aluat in doua foi dreptunghiulare. Punem pe fiecare umplutura de mere, apoi bucati de miez de nuca. Venim cu partea de jos a aluatului pana la mijloc, apoi cu parte de sus, dar lipim putin de partea de jos. Capetele le impachetam bine sa nu curga umplutura.

Ungem doua tavi de chec cu margarina si punem hartie de copt. Asezam fiecare strudel in tava si le intepam cu furculita. Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita aproximativ 50 de minune, pana sunt coapte si rumenite. Cand sunt gata le scoatem sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar.

Sursa de inspiratie aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Postat de simona72

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...

Citeste continuarea

Desert strudel cu mar si nuca

Postat de privatelaura

Desert strudel cu mar si nuca

Pentru inceput, se pregătește amestecul de ulei cu făină pentru uns foaia de aluat. Într-un vas, se amestecă făina cu uleiul până la omogenizare, apoi se transferă pe foc. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2012, 20:43
frumoasa prezentare,bun preparat.
la 19.11.2012, 20:46
ce m-as infige si-n cafeluta aia, dar nu mai beau la ora asta, asa ca servesc doar strudel
la 19.11.2012, 20:47
vaaaaaai,ce ador io reteta asta,Rocsi
la 19.11.2012, 20:47
Mmmm.....ce bun strudel cu marut
la 19.11.2012, 20:48
ce bunatate...la mine merge si cafeaua

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking