Stufat din limba de porc cu menta, leurda si lamaie

Postat de simona72 in Porc
20 Apr 2015 | 3133 vizualizari
Stufat din limba de porc cu menta, leurda si lamaie

Mi-a placut mult ideea lui AlexTeacher de a face Stufat de miel cu menta. Cu siguranta ii va venii randul si mielului sa-l aromatizez cu menta, dar, cum dupa Sarbatorile Pascale facem o pauza de a mai manca miel, m-am gandit ca de fapt merge cu orice carne. Am ales limba de porc pentru ca este o carne tare frageda si limba este de fapt un muschi. Nu are pic de grasime, este o carne usoara, accesibila, dar trebuie mare atentie atunci cand o curatati.

Ingrediente

  • 4 bucati limba de porc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 catei de usturoi sau 1 legatura usturoi verde
  • 200 ml supa de vita sau pui(merge la fel de bine si apa daca nu aveti supa)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita menta uscata
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie mica
  • 2 legaturi leurda

Mod de preparare

Cand cumparati limba de porc de la macelarie, acesta, de obicei, o vinde cu un surplus de carne care vine prinsa de limba. Cel putin eu asa o cumpar. In cazul in care folositi limba la mancare este bine sa folositi doar muschiul, nu si carnea care vine prinsa de limba. Dupa ce se curata bine limba, se pune la fiert. Dupa ce fierbe 10-15 minute, se scoate pe un fund de lemn si asa fierbinte, se curata cu lama unui cutit de pielita alba. Se clateste de eventualele resturi de pielite si se taie in felii de 1,5-2 cm grosime.

Ceapa verde se curata, se taie in bucati de 2-3 cm lungime si se caleste in putin ulei incins. daca folositi usturoi verde procedati la fel si cu el si calitil impreuna cu ceapa verde. daca aveti catei de usturoi ii taiati in felii si ii adaugati dupa ce ceapa verde s-a inmuiat putin. Peste ceapa calita, punem bucatile de limba, adaugam supa sau apa fierbinte, punem capac peste vas si lasam sa fiarba la foc mic pana limba este moale, aproximativ 40-50 minute. Adaugam dupa gust sare si piper proaspat macinat, menta, leurda taiata in fasii, coaja rasa si sucul de lamaie. Lasam sa dea mancarea cateva clocote si apoi o servim cu felie de lamaie, presaram putina menta deasupra si coaja rasa de lamaie.

Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat din limba de porc cu menta, leurda si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cotlet de porc cu rosii cherry la cuptor

Postat de Constelatialeu

Cotlet de porc cu rosii cherry la cuptor

Feliem cotletul, am taiat 9 felii de cotlet le-am condimentat  ( am primit doua rajnite cu condimente si m-am dat si eu in barci)pe o parte si pe alta si le-am lasat cca 20 min sa se...

Citeste continuarea

Perisoare de porc in sos de branza

Postat de gurita_ta2005

Perisoare de porc in sos de branza

Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa alba tocata marunt,orezul si oul. Se formeaza bilute,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru cateva ore. Se scot din firgider,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2015, 19:19
Ce mancare sofisticata ai facut frumoaso
la 20.04.2015, 19:20
la 20.04.2015, 19:22
Tu Dia! Si frumoasa si sofisticata
la 20.04.2015, 19:22
Multumesc! Ma bucur daca va place! Mie mi-a placut la maxim combinatia de arome
la 20.04.2015, 19:25
bun bun

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking