Sufleu de cartofi dulci

Postat de Xandrinne in Mancaruri de legume
1 Aug 2019 | 1707 vizualizari
Sufleu de cartofi dulci

Rețetă preluată de pe bucătăraș :) https://www.bucataras.ro/retete/sufleu-de-cartofi-dulci-9460.html

Ingrediente

  • 340 g cartofi dulci, decojiți și tăiați cubulețe;
  • 125 ml lapte,
  • 1 ceapă roșie, curățată, tăiată în două;
  • 1 crenguță rozmarin;
  • 10 g amidon alimentar;
  • 50 ml vermouth;
  • 2 ouă, separate;
  • măsline, după preferințe
  • sare, piper, după gust.

Mod de preparare

  Fierbi cartofii cca 20 de minute sau până se înmoaie, după care îi scurgi și îi pasezi. Pui laptele la fiert împreună cu ceapa și rozmarinul. După ce dă un clocot, stingi focul, acoperi vasul și lași la infuzat 15-20 de minute. Încingi cuptorul la 200° C. Ungi cu ulei 4 vase mici de sufleu. Amidonul alimentar îl dizolvi în vermouth (eu am încercat și cu lapte). Strecori laptele infuzat, îl pui iar pe foc, adaugi amidonul dizolvat și amesteci continuu. Lași compoziția pe foc până se îngroașă puțin, apoi o transferi într-un vas mai mare. Adaugi în vas piureul de cartofi dulci și gălbenușurile și amesteci până se omogenizează. Potrivești gustul de sare și piper (ține cont și de măsline, să nu-ți iasă prea sărat). Bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Încorporezi cu grijă în compoziție albușurile spumă, apoi măslinele tocate. Împarți compoziția în vasele pregătite și coci sufleurile cam 15 minute, până când cresc și se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sufleu de cartofi dulci

Postat de laylalala

Sufleu de cartofi dulci

Cartofii se pun la fiert aprox.20 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se paseaza.Laptele se pune la fiert impreuna cu ceapa si rozmarinul.Dupa ce a dat intr-un clocot, se stinge focul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2019, 15:24
la 01.08.2019, 15:39
la 01.08.2019, 16:16
O bunatate!
la 01.08.2019, 16:40
la 01.08.2019, 16:40
Am incercat cartofii dulci, nu ne-am inteles bine...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking