Ingrediente
- aprox. 750g conopida
- 3 oua
- 1 lingurita oregano(optional)
- 2 linguri marar
- sare
- piper
- 200 ml smantana
- 50 ml lapte
- 200g cascaval
- 1 ardei kapia rosu
- 200g sunca
- 1/2 rosie mare
- Pentru tava: unt,pesmet
Mod de preparare
Curatam conopida de frunze, o rupem in buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Trebuie sa fiarba 10 min din momentul in care da in clocot. Turnam conopida intr-un storcator de paste si o lasam la racit.
Intr-un bol batem ouale cu putina sare,piper, oregano si marar.Adaugam smantana si laptele si amestecam bine. Razalim cascavalul,taiem ardeiul,sunca si le adaugam. Amestecam bine.
Luam o tava, o ungem cu unt si presaram pesmet pe margini si pe fund. Adaugam in ea cam 1/3 din compozitie si intindem pe fundul tavii.
Dupa ce conopida s-a racit o feliem sa fie putin mai mica si o punem in tava.Apasam conopida bine cu o lingura sa se fixeze. Turnam deasupra restul de compozitie si nivelam.
Presaram inca putin marar. Luam rosia si feliem 1/2 urmand sa decoram sufleul cu ea.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.
Scoatem sufleul (acum o sa simtiti un miros tentant de conopida) si il lasati la racit.
Se feliaza cu cutitul si se scoate cu o paleta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida cu sunca si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|