Sufleu de conopida cu sunca si marar

Postat de VanessaAli in Aperitive / Garnituri
29 Iul 2015 | 14937 vizualizari
Sufleu de conopida cu sunca si marar

Imi place foarte mult gustul de conopida, dar totusi varianta cu maioneza nu mi-e foarte draga, asa ca am incercat sa o gatesc mai sanatos. Am mai mancat eu sufleu de conopida, dar niciodata nu am facut. M-am documentat de o reteta,am mai ajustat cate ceva iar rezultatul il vedeti si dumneavoastra.

Ingrediente

  • aprox. 750g conopida
  • 3 oua
  • 1 lingurita oregano(optional)
  • 2 linguri marar
  • sare
  • piper
  • 200 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 200g cascaval
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200g sunca
  • 1/2 rosie mare
  • Pentru tava: unt,pesmet

Mod de preparare

Curatam conopida de frunze, o rupem in buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Trebuie sa fiarba 10 min din momentul in care da in clocot. Turnam conopida intr-un storcator de paste si o lasam la racit.

Intr-un bol batem ouale cu putina sare,piper, oregano si marar.Adaugam smantana si laptele si amestecam bine. Razalim cascavalul,taiem ardeiul,sunca si le adaugam. Amestecam bine.

Luam o tava, o ungem cu unt si presaram pesmet pe margini si pe fund. Adaugam in ea cam 1/3 din compozitie si intindem pe fundul tavii.

Dupa ce conopida s-a racit o feliem sa fie putin mai mica si o punem in tava.Apasam conopida bine cu o lingura sa se fixeze. Turnam deasupra restul de compozitie si nivelam.

Presaram inca putin marar. Luam rosia si feliem 1/2 urmand sa decoram sufleul cu ea.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.

Scoatem sufleul (acum o sa simtiti un miros tentant de conopida) si il lasati la racit.

Se feliaza cu cutitul si se scoate cu o paleta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida cu sunca si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sufleu cu conopida si piure de cartofi

Postat de Oana

Sufleu cu conopida si piure de cartofi

Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert. Din ei se prepara un piure, cu lapte si unt si sare dupa gust. Conopida se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2015, 15:54
Felicitari Vanessa! Ti-a iesit minunat de bine!
la 29.07.2015, 15:56
Multumesc mult Ela! :* E un inceput
la 29.07.2015, 16:01
Un inceput foarte bun! Succes! Tine-o tot asa ca ai talent si inspiratie!
la 29.07.2015, 16:06
Un început promițător! Cred că a ieșit foarte bună!Nu sunt eu prietenă cu conopida,dar m-aș risca la o porție
la 29.07.2015, 16:08
Multumesc Bunica! Nu cred ca ai regreta daca ai incerca!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking