Sufleu de conopida, la cuptor

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
4 Apr 2022 | 11178 vizualizari
Sufleu de conopida, la cuptor

O altă idee de preparare a conopidei, pentru cine apreciază această legumă, frumoasă și gustoasă. Mie mi-a plăcut acest sufleu și nici n-a fost greu de preparat...

Ingrediente

  • 1 conopidă medie
  • 75-100 grame de unt
  • 500 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 4/5 căței de usturoi
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional - eu n-am pus)
  • 1 praf de piper alb
  • 300 grame de cașcaval răzuit
  • 1-2 linguri de pesmet
  • Pentru servire:
  • verdeață
  • sare, boia dulce, piper (după preferință și gust)

Mod de preparare

Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se lasă la răcit.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă, se presară pesmet și apoi se pun buchețelele răcite de conopidă.

Untul se pune la încălzit la foc mic, într-o tigaie antiaderentă, se adaugă amidonul alimentar, se omogenizează și apoi se subțiază cu laptele. Se amestecă întruna, la foc mic, până ce compoziția se îngroașă. 

Atunci se ia tigaia de pe foc și se adaugă: usturoiul mărunțit, sarea, nucșoara și piperul alb (cel negru s-ar vedea contrastant în compoziție).

Se răzuie cașcavalul, se amestecă în acel sos îngroșat și se omogenizează. Se adaugă apoi gălbenușurile și la urmă se încorporează albușurile bătute spumă. Se amestecă ușor, ca să rămână pufoasă compoziția, să nu se lase, iar apoi se toarnă în tava termorezistentă, peste buchețelele fierte de conopidă.

Se pot presăra deasupra 1-2 linguri de pesmet și apoi se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce sufleul se rumenește frumos.

Se servește cald, ”ornat” cu verdeață, sau cu alte condimente preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ratatouille

Postat de Dea_Dea

Ratatouille

Pregatim sosul: ceapa si usturoiul se toaca. Se pun la calit in tigaie cu uleiul de masline. Rosiile se decojesc de coaja si se taie bucati. Se pun peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Placinta sarata cu zucchini

Postat de timea

Placinta sarata cu zucchini

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml lapte caldut si lasam la dospit 10 minute.  Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2022, 17:03
la 04.04.2022, 19:52
Tare bine arata budinca asta!
la 04.04.2022, 20:53
Delicios!
la 04.04.2022, 21:18
Parca mi-ai citit gandurile . Aseara ma gandeam la un preparat similor !!!
la 04.04.2022, 21:38
o bunatate!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking