Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
4 Apr 2022 | 11487 vizualizari
Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa

Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa O altă idee de preparare a conopidei, pentru cine apreciază această legumă, frumoasă și gustoasă. Mie mi-a plăcut acest sufleu și nici n-a fost greu de preparat...

Ingrediente

  • Ingrediente Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
  • 1 conopidă medie
  • 75-100 grame de unt
  • 500 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 4/5 căței de usturoi
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional - eu n-am pus)
  • 1 praf de piper alb
  • 300 grame de cașcaval răzuit
  • 1-2 linguri de pesmet
  • Pentru servire:
  • verdeață
  • sare, boia dulce, piper (după preferință și gust)

Mod de preparare

Cum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa

Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se lasă la răcit.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă, se presară pesmet și apoi se pun buchețelele răcite de conopidă.

Untul se pune la încălzit la foc mic, într-o tigaie antiaderentă, se adaugă amidonul alimentar, se omogenizează și apoi se subțiază cu laptele. Se amestecă întruna, la foc mic, până ce compoziția se îngroașă. 

Atunci se ia tigaia de pe foc și se adaugă: usturoiul mărunțit, sarea, nucșoara și piperul alb (cel negru s-ar vedea contrastant în compoziție).

Se răzuie cașcavalul, se amestecă în acel sos îngroșat și se omogenizează. Se adaugă apoi gălbenușurile și la urmă se încorporează albușurile bătute spumă. Se amestecă ușor, ca să rămână pufoasă compoziția, să nu se lase, iar apoi se toarnă în tava termorezistentă, peste buchețelele fierte de conopidă.

Se pot presăra deasupra 1-2 linguri de pesmet și apoi se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce sufleul se rumenește frumos.

Se servește cald, ”ornat” cu verdeață, sau cu alte condimente preferate.

Serviti alaturi de paine de casa si o salata . Recomandam si conopida saseasca la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker

Postat de timea

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker

Inainte de toate curatam si spalam bine legumele. Punem in vasul de la cooker (sau daca faceti pe aragaz intr-o cratita, wok) putin ulei si pornim functia fry timp de 15 min. Punem pe rand...

Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu rosii

Postat de RODIMUR

Mancare de ciuperci cu rosii

Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2022, 17:03
la 04.04.2022, 19:52
Tare bine arata budinca asta!
la 04.04.2022, 20:53
Delicios!
la 04.04.2022, 21:18
Parca mi-ai citit gandurile . Aseara ma gandeam la un preparat similor !!!
la 04.04.2022, 21:38
o bunatate!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking