Sufleu de cuscus

Postat de mirela0911 in Dulciuri
6 Iul 2016 | 3483 vizualizari
Sufleu de cuscus

Un desert bun, racoros si aromat servit alaturi de un sos de fructe, gem sau chiar fructe proaspete.

Ingrediente

  • 200 g cuscus
  • 300 ml apa
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 75 g unt
  • 100 ml smantana dulce
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • unt si pesmet pentru uns forma
  • gem de fructe sau fructe proaspete

Mod de preparare

Se despica pastaia de vanilie si cu ajutorul unui cutit se extrag semintele pe are le dam deoparte.

In 300 ml apa se pune la fiert batonul de vanilie. Cand apa da in clocot se adauga cuscusul si se ontinua fierberea la foc mic pana cand apa este absorbita. Se adauga in continuare laptele fierbinte, putin cate putin, pe masura ce cantitatea pusa inainte este absorbita. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute, apoi se raceste.

Se separa ouale. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si untul, apoi se adauga semintele de vanilie, praful de sare, coaja de lamaie rasa si smantana dulce. Se adauga cuscusul si se amesteca bine ca sa nu ramana cocoloase. Albusurile se bat spuma tare apoi se incorporeaza in compozitie, amestecand usor.

Se ia un vas de yena rotund, se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute.

Se serveste cu fructe proaspete, gem sau sos de fructe.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cuscus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu crema de cacao si nuca de cocos

Postat de comanligia

Rulada cu crema de cacao si nuca de cocos

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri.Se freaca spuma galbenusul cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga compozitia de galbenus si faina la urma.Se amesteca toate...

Citeste continuarea

Briose cu spuma de cocos colorata in roz

Postat de Valclaudia

Briose cu spuma de cocos colorata in roz

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Aeszam formele de briose din silicon tapetate cu hartiute de copt briosele. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 5 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2016, 16:56
Ai suflat cu cald sau rece?
la 06.07.2016, 16:58
Ce fain este! Sufla si spre mine o portie, nu conteaza daca sufli rece sau cald )
la 06.07.2016, 16:59
bun bun
la 06.07.2016, 17:07
yamiii cat de bun trebuie sa fie!
la 06.07.2016, 17:08
super....imi place

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking