Sufleu de mazare

Postat de loredanaaa in Mancaruri de legume
14 Apr 2019 | 2643 vizualizari
Sufleu de mazare

Este un preparat usor de facut, gustos pe care îl puteți pregăti în orice anotimp.

Ingrediente

  • 200gr. orez
  • 500 gr. mazare
  • 1 lingurita busuioc
  • 100 gr. unt
  • 3 linguri faina
  • 300 ml. lapte
  • 2 oua
  • 200 gr. cascaval
  • sare

Mod de preparare

Orezul se fierbe cu sare.
Mazarea fiarta se pune la scurs.
Intr-o oala se amesteca 70gr unt cu faina si se toarna treptat laptele cald amestecând . 
Se lasa sosul alb sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca de baza vasului.
Se ia vasul de pe foc,încorporând pe rand, 150 gr. cascaval ras, ouale si busuiocul.
Intr-o tava  unsa cu untul ramas (sau tapetata cu foaia de copt ),se  pune  straturi de orez, mazare ,sosul  alb si
deasupra cascaval ramas.
 Se pune sufleul in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sufleu de brinza cu legume

Postat de simona72

Sufleu de brinza cu legume

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat galbenurile,apoi 2 linguri smantina, iar la urma faina amestecata cu bicarbonatul, avind grija sa nu se lasa...

Citeste continuarea

Sufleu de paste cu legume

Postat de elucubratiiculinare

Sufleu de paste cu legume

Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scot într-o sită și se lasă la scurs. Încingem cuptorul la 200 grade C. Curățăm ceapa și o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2019, 14:17
Ce-mi place cum arată...!
la 15.04.2019, 14:31
la 15.04.2019, 15:02
la 15.04.2019, 15:45
Bun,bun!
la 15.04.2019, 19:40

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking