Ingrediente
- Pentru compozitie :
- 2 oua
- 120 ml de lapte cald
- 30 gr de zahar
- 14 gr de unt
- 10 gr de faina
- Un praf de sare
- 2 sticlute de esenta de vanilie
- Pentru tapetat formele :
- 30 de gr de unt
- 30 de gr de zahar
- Pentru servire
- Zahar pudra
Mod de preparare
Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar.
Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza.
Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compoztia din oala.
Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie sa se ingroase.
Se da de pe foc si se adauga sarea si esenta de vanilie.
Se separa ouale si se adauga cate un galbenus treptat in compozitia pentru sufleu. Se mixeaza foarte bine.
Se muta compozitia intr-un bol.
Separat se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se omogenizeaza.
Albusurile batute se adauga treptat in compozitia pentru sufleu. Se omogenizeaza si este gata.
Compozitia se toarna in vasele ceramice.
Se coace in cuptorul incins la 200 de grade intre 12-15 minute pana cand sufleul este bine crescut si rumen deasupra. La mine a durat 13 minute.
Se serveste cald, imediat dupa ce l-ati scos din cuptor, in vasele ramekin, cu zahar pudra deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|