Sufleu de vanilie

Postat de GatesteUsor in Prajituri
18 Feb 2015 | 5636 vizualizari
Sufleu de vanilie

Hei! Dupa ce am stat si m-am sucit, invartit si documentat de 100 de ori despre delicatul sufleu mi-am facut in sfarsit curaj sa ma apuc sa fac minunatia. Si ce sa credeti, mi-a iesit din prima, a crescut frumos si a fost si gustos. Asa ca m-am gandit sa impartasesc si cu voi reteta asta simpla de Sufleu de vanilie.

Ingrediente

  • Pentru compozitie :
  • 2 oua
  • 120 ml de lapte cald
  • 30 gr de zahar
  • 14 gr de unt
  • 10 gr de faina
  • Un praf de sare
  • 2 sticlute de esenta de vanilie
  • Pentru tapetat formele :
  • 30 de gr de unt
  • 30 de gr de zahar
  • Pentru servire
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar.

Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza.

Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compoztia din oala.

Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie sa se ingroase.

Se da de pe foc si se adauga sarea si esenta de vanilie.

Se separa ouale si se adauga cate un galbenus treptat in compozitia pentru sufleu. Se mixeaza foarte bine.

Se muta compozitia intr-un bol.

Separat se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se omogenizeaza.

Albusurile batute se adauga treptat in compozitia pentru sufleu. Se omogenizeaza si este gata.

Compozitia se toarna in vasele ceramice.

Se coace in cuptorul incins la 200 de grade intre 12-15 minute pana cand sufleul este bine crescut si rumen deasupra. La mine a durat 13 minute.

Se serveste cald, imediat dupa ce l-ati scos din cuptor, in vasele ramekin, cu zahar pudra deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert sufleu de branza cu capsuni

Postat de merisor67

Desert sufleu de branza cu capsuni

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența. Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de...

Citeste continuarea

Sufleu de zmeura

Postat de Oana

Sufleu de zmeura

Se prepara mai intai jeleul de zmeura: pastaia de vanilie am crestat-o si am scos miezul, apoi am pus-o la fiert impreuna cu zmeura si zaharul. Am lasat la fiert pana a inceput sa se ingroase...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2015, 20:42
senzational
la 18.02.2015, 21:38
Ce reusit!
la 18.02.2015, 21:52
Ce as " fura o bucatica"! Imi dai voie?
la 19.02.2015, 09:01
Super!
la 19.02.2015, 12:44

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking