Supa alba cu carnati si ciuperci (bialy zurek)
Postat de Adinuta in Supe 9 Oct 2009 | 12313 vizualizari
Bialy zurek este o supa traditionala poloneza pentru cei carora le place gustul acru si putin picant. Si pentru ca am mancat zilele trecute, am intrebat cum se face, am prins curaj si-am recreat-o in bucataria mea. Sper sa va placa!
Inapoi la reteta
|
Comentarii (14)
la 09.10.2009, 15:01
Hmmm ... arata minunat si pare tare delicioasa
la 09.10.2009, 15:46
Chiar e
(lauda-te gura). Eram reticenta la inceput in legatura cu carnatii, sa nu fie prea grasa supa si borsul mi se parea cam mult, dar a iesit chiar mai bine decat ma asteptam. Si e destul de simplu de facut
la 09.10.2009, 15:57
Acum mi-am dat seama de ceva. Borsul nostru acru, ce se poate gasi de cumparat de altfel la sticla ... nu are usturoi, nu? Daca nu are, am specificat la "tips" compozitia borsului (zurek) de aici.
la 09.10.2009, 17:13
Eu as pune la final chiar usturoi dat prin presa ... ca imi place tare mult
la 10.10.2009, 00:28
Si mie
de asta am zis sa precizez ca aici borsul are gust de usturoi si se simte bine in supa
la 10.10.2009, 22:17
Super interesanta supica! Si imi place foarte mult prezentarea pozelor
la 11.10.2009, 15:13
Multumesc
, merita incercata!
la 11.10.2009, 17:41
interesanta bucataria poloneza...am citit despre ea, am vazut-o in emisiuni culinare, dar n-am avut prilejul sa mananc (constient cel putin) vreun fel din macarurile poloneze si nici n-am gatit in consecinta. dar e atractiva ideea... mai ai si alte retete poloneze? mi-ar placea sa mai citesc cate una-alta
multumesc
la 11.10.2009, 21:25
Promit sa mai pun
ma bucur ca iti place
sunt multe asemanatoare cu ale noastre, de exemplu pierogi care sunt ca niste coltunasi sau golabki - ca sarmalele noastre. Invat si eu acum si o sa postez ce mai fac
la 21.10.2009, 12:19
E BUNA, DAR E MULT MAI BUNA CAND O MANANCI IN POLONIA
NICI O BUCATARIE NU SE COMPARA CU CEA POLONEZA
EU MERG DES ACOLO SI E SUPER
la 21.10.2009, 12:55
Multumesc, Cristina
toate au mai multa savoare cand le mananci la ele acasa: borsurile bunicii de exemplu nu imi ies chiar la fel, oricat as respecta reteta, au alta aroma. Insa am facut acest "zurek" dupa instructiunile unei poloneze la care am mancat si a iesit cam ca la ea acasa
Eu as compara totusi bucataria poloneza cu a noastra: bigos, supa de rosii, golompki, pierogi, cozonac cu mac ... sunt alt stil, dar din aceeasi familie as zice.
la 27.10.2009, 18:18
Wowww...trebuie sa fie o bunatate, imi aminteste de borsul unei matusi din Arad, arata fix la fel, dar nu stiu ce si cum il face dansa.
Pacat ca nu am carnati in casa, ca noi nu prea mancam, as fi pus si eu sa o fac, tocmai ce am ramas fara ciorba.
la 30.10.2009, 10:27
Luciana
sa o incerci, e tare buna
Nici eu nu prea mananc carnati; in general carne de porc si vita consum cam rar, dar am mancat supa asta la cineva si mi-a placut mult. Macar din cand in cand se merita facuta.
COMENTEAZA