Supa Azteca

Postat de nico15 in Supe
22 Mai 2017 | 4559 vizualizari
Supa Azteca

Ingrediente

  • 1-1,5 kg de rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 1 telina potrivita
  • 1 pui
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fructe de avocado
  • sare
  • piper
  • lime
  • cilantro
  • ulei
  • 200 gr de mozzarella
  • 1 pachet foi de tortilla (de porumb)

Mod de preparare

Spalam si curatam legumele. Intr-o oala, punem la foc, in apa cu sare, puiul si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Taiem legumele potrivit si le vom sota in ulei (ceapa, ardei, morcov, telina), taiem rosiile cubulete potrivite si le vom adauga si pe acestea dupa ce restul legumelor s-au inmuiat. Dupa ce si rosiile s-au patruns, saram mai lasam 2 minute si luam de pe foc, lasam un pic sa se raceasca pentru a putea sa blendam si sa trecem prin sita compozitia.

Dupa ce puiul a fiert, il scoatem din supa si il lasam sa se raceasca, pentru a scoate carnea si a indeparta oasele si pielea, carnea o vom face fasii pe care o vom adauga ulterior in supa.

In supa rezultata din fierberea puiului, adaugam compozitia blendata de legume, adaugam juice de la o lamaie si vom potrivi de sare si piper, adaugam si carnea de pui fiarta anterior si lasam sa mai fiarba 10-15 minute la foc potrivit.

Luam foile de tortilla si le taiem fasii subtiri sau chipsuri si le vom praji in baie de ulei. Se vor scoate pe servetele absorbante. Taiem avocado in felii si vom stoarce ½ de lime(lamaie) peste pentru a nu oxida, radem mozarella si tocam ceapa rosie marunt.

Se serveste separat intr-o farfurie: ceapa rosie, advocado, felii de lime (lamaie) si coriandru pentru décor. 

In farfurie, se pune mozzarella rasa pe razatoarea mare, se adauga supa fierbinte si deasupra sau in lateral, fasiile de tortilla, iar fiecare isi pune in farfurie cata ceapa rosie si avocado doreste (3-4 feliute de avocado sunt suficiente).

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Azteca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

Postat de Doinavar

Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

Spalati bine prazul si tocati-l marunt. Daca nu e carnea tocata, puteti sa o tocati intr-un blender, impreuna cu morcovul feliat. Puneti la calit, in ulei, prazul, apoi adaugati carnea si...

Citeste continuarea

Supa crema cu legume si carne de pui

Postat de panacris

Supa crema cu legume si carne de pui

Legumele se spală, se curăță și se taie în bucăți mari. Pieptul de pui se taie în bucățele. Legumele și carnea se pun la fiert în cca. 1500 ml apă rece, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 09:00
Cred ca as gusta din supa asta!
la 22.05.2017, 09:18
la 22.05.2017, 11:39
Ce bună ar fi o porție!
la 22.05.2017, 13:28
Buna!
la 22.05.2017, 14:53
Gata Buni trimit urgent o portieeeeeeee.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking