Supa crema de andive

Postat de ladydi in Supe
24 Mar 2018 | 2810 vizualizari
Supa crema de andive

Ingrediente

  • 4 andive
  • 2 fire de praz
  • 500 g smantana
  • 2-3 sfecle
  • 150 g migdale prajite sau coapte
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • supa de curcan sau apa

Mod de preparare

Punem sfecla la copt. Spalam andivele, curațăm primele frunze, scobim cotorul si punem andivele în apă pentru circa 10 minute.

Taiem prazul in bucati de circa 5 cm, curatam usturoiul si il tocam marunt. Dupa ce s-a copt si racorit sfecla, o taiem cuburi. Dupa ce scurgem andivele, le tocam cubulete.

Intr-o oala incapatoare incingem putin ulei punem prazul la calit pentru cateva minute, adaugam usturoiul si andivele, le calim 5 minute, apoi adaugam supa si lasam sa fiarba. Cand sunt legumele aproape fierte, adaugam si sfecla si mai lasam sa fiarba cateva minute, appi luam supa de pe foc și o blenduim. Adaugam smantana, potrivim gustul de sare, piper si nucsoara. Migdalele le maruntim la robot si le adaugam in supa. Mai dam supa intr-un clocot apoi lasam un pic sa se racoreasca si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de andive" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de andive

Postat de Veronica22

Supa crema de andive

Curatam andivele de eventuale frunze vestede sau patate,le spalam bine la jet de apa. Am taiat cateva varfuri fragede de la 2-3 andive si le-am lasat deoparte.  Intr-un vas punem putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 21:05
la 24.03.2018, 21:06
imi place mukt supa de andive, original cu sfecla, de incercat
la 24.03.2018, 21:10
Nu știu cum sunt andivele... Diana, faci și tu numai specialități, la fel precum Cătălina...!
la 24.03.2018, 21:23
Rodi, le-am descoperit anul trecut. Si imi plac. Merita introduse in meniu, mai ales ca sunt foarte sanatoase. Sunt un pic amare, dar in diverse combinatii, cum ar fi cea cu sfecla sunt delicioase.
la 24.03.2018, 21:24
Eu am mâncat andive doar in salata ,interesant

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking