Ingrediente
- 4 andive
- 2 fire de praz
- 500 g smantana
- 2-3 sfecle
- 150 g migdale prajite sau coapte
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- nucsoara
- supa de curcan sau apa
Mod de preparare
Punem sfecla la copt. Spalam andivele, curațăm primele frunze, scobim cotorul si punem andivele în apă pentru circa 10 minute.
Taiem prazul in bucati de circa 5 cm, curatam usturoiul si il tocam marunt. Dupa ce s-a copt si racorit sfecla, o taiem cuburi. Dupa ce scurgem andivele, le tocam cubulete.
Intr-o oala incapatoare incingem putin ulei punem prazul la calit pentru cateva minute, adaugam usturoiul si andivele, le calim 5 minute, apoi adaugam supa si lasam sa fiarba. Cand sunt legumele aproape fierte, adaugam si sfecla si mai lasam sa fiarba cateva minute, appi luam supa de pe foc și o blenduim. Adaugam smantana, potrivim gustul de sare, piper si nucsoara. Migdalele le maruntim la robot si le adaugam in supa. Mai dam supa intr-un clocot apoi lasam un pic sa se racoreasca si servim. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de andive" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|