Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane

Postat de ladydi in Supe
28 Ian 2017 | 3853 vizualizari
Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane

  Daca tot am aflat pe bucataras.ro de mirepoix, m-am documentat, am aflat ce inseamna si am folosit si eu. :P Mirepoix este un amestec de cubulete de legume, de obicei ceapa, morcovi si telina, folosit in bucataria frantuzeasca ca baza pentru multe mancaruri. Bucătăriile mediteraneene, asiatice, caraibiene etc. folosesc însă şi alte tipuri de vegetale. Un alt site spune ca “Mirepoix este un termen francez atribuit legumelor care se adaugă la începutul preparării, pentru a construi profilul de gust şi aromă al unui preparat. În bucătăria franceză clasică, mirepoix constă în ceapă, morcov şi ţelină, toate tocate la dimensiuni relativ mari. Totuşi, fiecare cultură culinară foloseşte propriile variante de mirepoix.De exemplu, în bucătăria indiană, prepararea începe cu un mirepoix obţinut din ceapă, gătită foarte încet, la care se adaugă diferite arome.O savoare mediteraneană se obţine din ceapă, roşii, ţelină, usturoi şi fenicul. Pentru o aromă sud-est asiatică se foloseşte un amestec de usturoi, morcovi, haşme, ceapă verde, ghimbir, lemongrass şi ciuperci shiitake. Combinaţiile sunt cu adevărat infinite şi pot reflecta nu numai zona culinară, ci şi personalitatea fiecărui bucătar. Un mirepoix clasic este format din 50% ceapa, 25% telina si 25% morcovi. Toate acestea trebuie sa fie proaspete, bine curatate si tocate bucati de 2-3 cm.”Eu am folosit un mirepoix aproape clasic :P: am folosit apio nu telina clasica si nu am pastrat proportiile. Dupa ce v-am plictisit cu detalii despre acest mirepoix ma gandesc sa va spun si despre supa: a iesit absolut delicioasa. :)  Merita incercata.  

Ingrediente

  • 1 kg ardei copti
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 fir apio (mirepoix)
  • cativa catei usturoi
  • 100 g branza afumata de capra
  • 150 g kaizer de casa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

 

 

Eu am avut ardei copti la congelator. I-am decongelat, i-am curatat de seminte si cotoare si i-am taiat fasii. Apoi am pregatit restul legumelor: am tocat morcovii, apio si ceapa (mirepoix), cubulete, cartofii i-am taiat cuburi, usturoiul l-am curatat si feliat. Am pus la calit, in ulei incins, mirepoix-ul pentru circa 5 minute. Am adaugat usturoiul pentru un minut, amestecand din cand in cand. Apoi am pus cartofii si dupa circa 2 minute, ardeii copti. Am adaugat sare, piper si busuioc si am pus apa si zeama lasata de ardei. Am pus frunzele de dafin si cimbrul si am lasat sa fiarba. Intre timp am taiat kaizerul de casa cubulete si l-am pus la calit in foarte putin ulei. Am taiat si branza cubulete si am pregatit crutoanele: am taiat cateva felii de paine, tot cubulete, le-am “aruncat” intr-o tava cu foarte putin ulei si le-am dat la cuptor pentru circa 10 minute, pana s-au rumenit; cand le-am scos din cuptor le-am stropit cu mujdei de usturoi. Dupa ce au fiert legumele, am oprit focul si le-am blenduit. Dupa prima blenduire, am adaugat branza afumata si am blenduit pana s-au omogenizat toate ingredientele. Am servit cu cubulete de kaizer si crutoane. Un deliciu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa japoneza udon cu creveti

Postat de Sylvia

Supa japoneza udon cu creveti

Se incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti.  Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de...

Citeste continuarea

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Postat de RODIMUR

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2017, 07:25
Și eu care am pus să fac o ciorbiță..................puteam veni la tine,că tare-mi place supa cremă!
la 28.01.2017, 07:28
Te astept oricand cu drag, Buni. Chiar mi-a iesit buna. Daca a mancat si piticul meu, clar e buna
la 28.01.2017, 07:36
la 28.01.2017, 07:40
Buna tre sa fie !!!
la 28.01.2017, 07:40
delicioasa supica ta!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking