Supa crema de cartofi

Postat de AlexTeacher in Supe
11 Ian 2018 | 6909 vizualizari

Supa crema de cartofi este unul din preparatele mele de suflet si azi iti arat ca si tu poti face aceasta supa deosebita, cu putine ingrediente. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • 600 g de cartofi
  • 1 pastarnac
  • 1 sfert de telina
  • 1 morcov
  • cateva crengute de oregano proaspat
  • 50 g de unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • 7 frunze de busuioc
  • 4 catei de usturoi copti
  • 50 ml de ulei de masline extravirgin
  • 4 galbenusuri de ou
  • cateva foi de placinta
  • 2 linguri de seminte de susan
  • sare si piper dupa gust
  • 150 ml de smantana de gatit

Mod de preparare

Taie cartofii, pastarnacul, telina si morcovul cuburi. Pune-le la fiert in 2 litri si jumatate de apa impreuna cu crengutele de oregano si sare.

Odata fierte, scoate oregano, scurge 3 sferturi din apa si paseaza totul bine – poti folosi si un blender insa cartofii vor capata o textura mai gumata, lipicioasa. Trece apoi totul printr-o sita.

Incalzeste smantana de gatit pe foc, adaug-o deasupra si pune si untul. Pune si 2 polonice din zeama in care au fiert legumele. Amesteca totul bine. Toaca patrunjelul marunt si incorporeaza-l si pe-acesta. Potriveste de sare si piper.

Zdrobeste busuiocul intr-un mojar impreuna cu usturoiul copt si uleiul de masline. Pune supa in castroane termorezistente si adauga o lingura de ulei de masline cu usturoi si busuioc deasupra.

Bate cele 4 galbenusuri cu un tel. Pune o foaie de placinta deasupra castronului, unge-o cu galbenus de ou si aplica alta foaie de placinta deasupra. Repeta acest proces pana la 4 foi pentru fiecare castron in parte.

Presara seminte de susan pe deasupra si introdu castroanele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pana cand foile de placinta se rumenesc frumos deasupra. Dupa cca 4-5 min ai o supa aromata, satioasa si extrem de usor de facut. Rasfata-te cu aceasta minunatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema din sparanghel

Postat de panacris

Supa crema din sparanghel

Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la...

Citeste continuarea

Supa crema cu legume si carne de pui

Postat de panacris

Supa crema cu legume si carne de pui

Legumele se spală, se curăță și se taie în bucăți mari. Pieptul de pui se taie în bucățele. Legumele și carnea se pun la fiert în cca. 1500 ml apă rece, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2018, 12:57
Tare mult imi place!
la 11.01.2018, 13:04
Wow !!! Asa ceva suna tentant !!! As comanda daca as intalni intr-un meniu !!! yahoo47.gif yahoo47.gif yahoo47.gif
la 11.01.2018, 13:54
la 11.01.2018, 14:09
Buna pe vremea asta rece
la 11.01.2018, 17:50
Big like!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking