Ingrediente
- 400g ceapa(eu am pus si un praz mai mic)
- 1cana cu vin alb
- 2linguri unt
- 1morcov
- 1pastarnac
- 5linguri smantana
- sare,piper
Mod de preparare
Ceapa si prazul curatate,taiate rondele le-am calit in unt cu 1/2lingurita de sare iar dupa ce s-a aurit am adaugat vinul;am lasat sa fiarba 5min pana s-a evaporat alcoolul,apoi am dat deoparte;intr-o olita am pus la fiert radacinoasele curatate si taiate rondele,dupa ce aproape au fost fierte am adaugat si ceapa si am lasat sa fiarba inca 30min,dupa care am strecurat,legumele le-am pasat cu blenderul vertical,am adaugat piureul la supa,am condimentat cu sare si piper;intr-un bol am amestecat smantana cu cate un polonic din supa apoi am rasturnat in oala,am amestecat sa se omogenizeze bine apoi am servit cu crutoane de paine.
Eu am avut un morcov pe care l-am folosit,putin prea mare si surprinzator de colorat,de aceea supa mea a iesit putin portocalie ceea ce nu trebuia decat alba la culoare;pe viitor nu voi mai pune morcov.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|