Ingrediente
- 400 g ciuperci champignon
- 1 morcov
- 2 radacini de patrunjel
- 2 cepe medii
- 1 ardei gras
- 4 cartofi mici (sau 2 mai mari)
- 3 dovlecei mici ( ai mei au fost foarte mici, cam cat 1/2 de dovlecel normal)
- 1 fir ceapa verde
- sare, piper
- 6 linguri de smantana
Mod de preparare
Toate legumele ( mai putin ciupercile) se pun la fiert in aproximativ 2.5-3 litri de apa.
Ciupercile se spala bine si li se indeparteaza cozile. Nu are rost sa le curatati de pielita de la suprafata, ea da gustul bun.
Cand legumele sunt fierte aproape in totalitate, se adauga ciupercile si se mai lasa la fiert aprox 20 min.
Ciupercile si legumele se scot din zeama (fara a arunca zeama) si se maruntesc in blender.
Adaugati peste ciuperci zeama in functie de cat de groasa/subtire vreti sa fie si potriviti de sare si piper.
Adaugati smantana si omogenizati bine.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|