Ingrediente
- 1 kg ciuperci champignon
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 1 felie țelină
- 1/2 păstârnac
- 1/2 pătrunjel
- 1 l supă (de legume, pui sau chiar apă)
- 40 g unt
- 1 cartof
- 1 fir usturoi verde
- sare
- piper
- Boia de ardei dulce
- 200 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare
Topești untul și călești ceapa tocată mărunt in unt împreună cu morcovul, păstârnacul, pătrunjelul și țelina rase prin răzătoarea mică.
Adaugi ciupercile tăiate felii subțiri (gen lame). Păstrezi câteva felii de ciuperci pentru a decora supa din castron, când o servești și le pui într-o tigaie cu o lingură de ulei și le prăjești câteva minute, pe ambele părți.
Adaugi cartoful tăiat cubulețe. Adaugi sare, boia de ardei dulce și piper, după gust.
După ce s-au călit toate legumele, torni supa / apa și lași să fiarba la foc mic, până când fierb toate legumele.
Dacă e prea multă supa, scoți câteva polonice și le pui într-un castron apoi adaugi smântâna pentru gătit și mixezi supa cu ajutorul unui blender vertical. Dacă e prea groasă, mai adaugi supa păstrată.
O servești fierbinte, cu crutoane de pâine sau pâine prăjită. Decorezi supa cu feliile de ciuperci prăjite și semințe sau pătrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|