Supa crema de conopida, cu crutoane

Postat de RODIMUR in Supe
14 Mar 2018 | 2966 vizualizari
Supa crema de conopida, cu crutoane

Dintre toate supele cremă pe care le-am făcut, aceasta a fost cea mai ușor de preparat. Numai bună pentru a diversifica meniul în această perioadă de post...! Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 3 litri de supă cremă.

Ingrediente

  • 1 conopidă medie
  • 3 cartofi
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de făină albă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 2,5-3 litri de apă
  • sare
  • piper
  • 8 felii de pâine toast (pentru crutoane)

Mod de preparare

Conopida se spală bine și se desface în buchețele. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu buchețelele de conopidă, în 2,5-3 litri de apă, la foc iute, pentru 25-30 de minute. Se adaugă puțină sare la fiert și se spumuiește, când este cazul.

Între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Pâinea se taie cubulețe și se dă la cuptor, la foc mic. Se supraveghează crutoanele în cuptor, pentru a fi întoarse pe toate fețele, ca să nu se ardă. Când sunt rumenite, se scot din cuptor.

Usturoiul se curăță, se spală și se taie fin.

Când legumele au fiert, se strecoară de zeamă (care se păstrează, pentru că din ea se va face supa) și se pasează bine, după care se trec printr-o sită deasă și se subțiază cu o parte din zeama păstrată de la legume, cealaltă parte fiind folosită la subțierea rântașului. Dacă supa cremă este mult prea groasă, se adaugă echivalentul apei care a scăzut la fiert.

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se adaugă cele două linguri de făină albă și se mai ține crăticioara cu rântașul pe foc, până ce se îngroașă puțin. Se adaugă pe rând 3 polonice din zeama de la fierberea legumelor, ca să se subțieze puțin rântașul.

Se adaugă rântașul în legumele pasate și subțiate, usturoiul tăiat fin, se amestecă bine și se mai dă supa la fiert încă două-trei clocote. Se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjel tăiat fin și se oprește focul de la aragaz.

După un sfert de oră, supa cremă poate fi servită, cu crutoane de pâine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de conopida si cartof

Postat de Constelatialeu

Supa crema de conopida si cartof

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul...

Citeste continuarea

Supa de conopida

Postat de simona72

Supa de conopida

Se pune la incins in oala in care urmeaza sa faceti supa, uleiul si untul. Ceapa se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga usturoil taiat felii, se calesc impreuna pentru 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2018, 22:29
la 14.03.2018, 22:37
Imi place conopida!
la 14.03.2018, 22:39
Ce bună trebuie să fie!
la 14.03.2018, 22:41
Și mie-mi place, Katty...!
la 14.03.2018, 22:42
Așa este, Kytz! Surprinzător de bună... Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking