Ingrediente
- 1 conopida mica
- 100 gr linte rosie
- 1 morcov mare
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline+ ptr decor
- sare
- piper negru si rosu macinat
- cimbru uscat
- foaie de dafin
Mod de preparare
Taiem conopida bucatele, o spalam si o scurgem. Spalam lintea si o lasam la inmuiat 15 minute in apa rece. Curatam morcovul si il taiem rondele. Curatam usturoiul si il feliem. Intr-o oala punem uleiul de masline si adaugam morcovul si un praf de sare. Calim morcovul usor la foc mic, apoi adaugam usturoiul. Cand usturoiul si-a eliberat aroma adaugam lintea scursa, apoi conopida scursa. Stingem cu apa calda cat sa cuprinda legumele, adaugam foaia de dafin, piperul macinat si cimbru si fierbem la foc mic pana se inmoaie legumele. Cand legumele sunt moi scoatem foaia de dafin si mixam bine compozitia.Completam cu apa calda cat vrem sa subtiem supa crema si mai dam cateva clocote.Servim supa crema cu paine prajita sau crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|