Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Postat de simona72 in Supe
30 Noi 2016 | 6230 vizualizari
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am facut cateva provizii in congelator cu ciuperci de padure, am zis sa combin cele doua delicatese. Nu e prima oara cand fac supa asta, dar de fiecare data modific cate ceva la reteta. Data trecuta cand am facut supa de dovleac cu ciuperci, am folosit hribi, iar de data asta am inlocuit hribii cu niste ciuperci mai putin cunoscute si anume craite. Nu stiu cati dintre voi le cunoasteti, dar sunt foarte cautate in zona mea. Sunt destul de greu de gasit, iar localnicii le adora. 

Ingrediente

Supa de pui

  • 2 bucati radacina de patrunjel cu frunze
  • ½ dovleac placintar copt (aproximativ 700 gr)
  • 600-700 gr ciuperci craite (oparite si congelate)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 lingurita hribi uscati si macinati (se pune doar optional pentru a intensifica gustul ciupercilor)
  • 200 ml smantana dulce pentru gatit (nu fermentata)

Mod de preparare

Pentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt.

 Daca aveti o supa de pui, asteptati sa se coaca dovleacul, daca nu, o faceti pe loc, eu asa am procedat. Am avut un pui. Am indepartat pulpele, aripile si pieptul. Din ce a ramas, am facut o supa clara de pui. In supa strecurata, am pus morcovul, radacina de patrunjel cu tot cu frunze, ceapa si usturoiul. Am pus pe foc si am lasat pana radacinoasele au fost fierte. Am scos cu un cleste patrunjelul si ceapa, restul legumelor le-am lasat in oala. Am adaugat ciupercile care intre timp s-au dezghetat, dovleacul copt si curatat de coaja. Pentru ca dovleacul este deja copt, iar ciupercile au fost oparite in prealabil, nu a necesitat o fierbere indelungata. 15-20 minute au fost suficiente. In acest moment toate ingredientele sunt fierte suficient, deci putem sa trecem mai departe. Peste supa, adaugam 1 lingurita hribi uscati si macinati, apoi cu un mixer vertical, pasam bine toate ingredientele pana obtinem o supa crema fina. Punem oala pe foc, asezonam cu sare dupa gust, adaugam si smantana dulce si lasam sa dea in clocot. Supa este gata si o putem servi dupa preferinta, cu crutoane facute in casa. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Ciorba de gulie cu cartofi

Postat de andaoana

Ciorba de gulie cu cartofi

Legumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici.   Intr-o oala,...

Citeste continuarea

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Postat de bylaura

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat. Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2016, 08:19
la 30.11.2016, 08:20
la 30.11.2016, 08:27
Cred ca e tare buna combinația! As gusta un pic sa văd cum e! Îmi place și bolul de prezentare!
la 30.11.2016, 09:07
Adauga comentariu... Cred ca-i tare buna!
la 30.11.2016, 09:52
nasol....cimperci da, dovleac ba....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking