Ingrediente
Supa de pui
- 2 bucati radacina de patrunjel cu frunze
- ½ dovleac placintar copt (aproximativ 700 gr)
- 600-700 gr ciuperci craite (oparite si congelate)
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 3 graunti de usturoi
- 1 lingurita hribi uscati si macinati (se pune doar optional pentru a intensifica gustul ciupercilor)
- 200 ml smantana dulce pentru gatit (nu fermentata)
Mod de preparare
Pentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt.
Daca aveti o supa de pui, asteptati sa se coaca dovleacul, daca nu, o faceti pe loc, eu asa am procedat. Am avut un pui. Am indepartat pulpele, aripile si pieptul. Din ce a ramas, am facut o supa clara de pui. In supa strecurata, am pus morcovul, radacina de patrunjel cu tot cu frunze, ceapa si usturoiul. Am pus pe foc si am lasat pana radacinoasele au fost fierte. Am scos cu un cleste patrunjelul si ceapa, restul legumelor le-am lasat in oala. Am adaugat ciupercile care intre timp s-au dezghetat, dovleacul copt si curatat de coaja. Pentru ca dovleacul este deja copt, iar ciupercile au fost oparite in prealabil, nu a necesitat o fierbere indelungata. 15-20 minute au fost suficiente. In acest moment toate ingredientele sunt fierte suficient, deci putem sa trecem mai departe. Peste supa, adaugam 1 lingurita hribi uscati si macinati, apoi cu un mixer vertical, pasam bine toate ingredientele pana obtinem o supa crema fina. Punem oala pe foc, asezonam cu sare dupa gust, adaugam si smantana dulce si lasam sa dea in clocot. Supa este gata si o putem servi dupa preferinta, cu crutoane facute in casa. Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|