Supa crema de dovleac cu linte rosie

Postat de simona72 in Supe
9 Feb 2016 | 4914 vizualizari
Supa crema de dovleac cu linte rosie

Ador supele astea asa cum ador dovleacul. Sunt usor de preparat, sunt hranitoare si se potrivesc atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. La aceasta supa de dovleac am adaugat si o proteina vegetala, lintea. 

Ingrediente

Aproximativ 1 kg dovleac placintar

  • 2 cartofi
  • 1 praz
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingurita bulgarasi de savoare
  • 2 litri supa de pui sau stock de pui
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 200 gr linte rosie
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • Optional paprika afumata pentru servit

Mod de preparare

Se taie prazul in jumatate pe lungime, se spala printre frunze si se taie cat mai fin. Se caleste prazul in 3-4 linguri ulei de masline. Se lasa pana se inmoaie, avand grija sa nu se arda. Intre timp se curata de coaja dovleacul placintar si cartofii si se taie in bucati. Se pun bucatile de dovleac si cartofi peste prazul calit. Se amesteca si se lasa pe foc 5 minute. Se adauga supa de pui sau stock-ul(eu o fac atunci, pe loc, cu niste resturi de pui si legume).

Cat supa fierbe, lintea se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cu apa calduta. Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga lintea si se lasa pe foc pana toate legumele sunt fierte foarte bine. Se ia oala de pe foc si cu un mixer vertical se pasireaza bine legumele pana obtinem o crema fina. Se pune oala din nou pe foc, se adauga 1 lingurita bulgarasi de savoare, sare si piper proaspat macinat dupa gust, precum si o lingurita de seminte de chimen zdrobite in mojar. Daca nu va place gustul chimenului nu-l puneti…

 

Cand supa da in clocot se adauga smantana pentru gatit, se amesteca, se mai lasa sa dea un clocot si se da deoparte. Se serveste optional, pudrata cu paprika afumata si crutoane. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de la 1913 actualizata

Postat de Constelatialeu

Supa de la 1913 actualizata

In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore. Separat...

Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste pufoase

Postat de panacris

Supa de pui cu galuste pufoase

Carnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2016, 15:32
Ar trebui sa mai incerc si eu supe creme pe cand ma reapuc de dieta
la 09.02.2016, 15:34
Sunt tare bune supele astea crema , sunt satioase si gustoase si se fac rapid. O prezentare minunata pentru o suma delicioasa
la 09.02.2016, 15:42
imi plac mult supele crema
la 09.02.2016, 15:43
ce buna trebuie sa fie
la 09.02.2016, 15:44
delicioasa

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking