Ingrediente
- 1/2 dovleac, aprox 500 g
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 2 cuburi de Maggi de vita
- 50 g unt sau ulei
- 50 g smantana
- 1/2 lingurita de sare
- piper
Mod de preparare
Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem in cubulete, la fel si cartofii. Ceapa o taiem julienne si o punem la calit in untul topit. O lasam 5-6 minute, dupa care adaugam cartofii si dovlacul, adaugam si 1 cana de apa si lasam la fiert 25 de minute.
Dupa ce au fiert legumele, le pasam cu ajutorul unui blender sau a unui mixer vertical. Punem pe foc 500 ml apa impreuna cu 2 cuburi de Maggi de vita si lasam sa dea intr-un clocot. Adaugam supa rezultata peste dovleacul pasat si punem din nou la fiert pentru aprox. 10-15 minute. Adaugam sare si piper dupa gust.
Adaugam smantana fie direct in supa, fie deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac pentru Halloween" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|