Ingrediente
- Ingrediente Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1/4 telina
- 1 ceapa mare
- 1 kg miez de dovleac placintar
- 200 ml smantana
Mod de preparare
Cum se prepara Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa
Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi se taie in cubulete.
Se curata morcovii, ceapa, pastarnacul si telina. Ceapa se taie in bucati mai mari, restul legumelor se taie rondele.
Se pun toate intr-o oala de inox cu fundul dublu, se toarna apa atat cat sa treaca peste ele de un deget, se adauga jumatate de lingurita cu sare si se lasa sa fiarba la foc incet. Se acopera oala cu un capac pentru a fierbe mai repede.
Cand sunt gata fierte, se paseaza totul la blender si se pune din nou pe foc mic doar cat sa se incalzeasca. Intr-un bol se scoate putina supa si se amesteca cu smantana. Se toarna inapoi in oala si se omogenizeaza bine.
Se serveste alaturi de paine prajita, crutoane din paine, smantana, sau dupa preferinte. Recomandam si crema de broccoli.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|